maandag, april 12, 2021
Home Competities Hoofdklasse VERSLAG | Velsen en Alphense Boys tonen twee gezichten en twee waarheden

VERSLAG | Velsen en Alphense Boys tonen twee gezichten en twee waarheden

DJ Bas van Geldorp draait na een thuiswedstrijd in de kantine van RKVV Velsen vaak gevarieerde muziek. Na de afgelopen twee thuiswedstrijden tegen Hoogeveen – 0-1- en Alphense Boys -1 -1- klonk er een langspeelplaat met hetzelfde refrein ‘We hadden de beste kansen, we hebben weinig weggegeven en hadden moeten winnen.

- Advertentie -

Niet de DJ, maar de Velsen-trainers zetten deze plaat op. Na drie duels prijkt Velsen met vier punten op een keurige vijfde plaats in de hoofdklasse. Niks aan de hand, zo lijkt het. Maar Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg zong een ander refrein. ,,Wij hadden hier met drie punten weg moeten gaan”, vindt de oefenmeester. ,,In de tweede helft was er maar één ploeg die wilde voetballen. En dat waren wij.’

Kansen
Marc Kloosterboer had in de eerste thuiswedstrijd tegen Hoogeveen een snelle openingstreffer op zijn schoen, Lennaert Stuur had dat – tot tweemaal toe – tegen Alphense Boys.

Velsen was voor de rust de bovenliggende partij en bracht ook meer ervaring binnen de lijnen dan Remco Tuinenburg. De gasten hadden de ervaren middenvelder Tim de Rijk in de defensie geposteerd om leiding te geven.

Voor rust was Velsen echter de bovenliggende partij. De 1-0 was echter een lucky. Een verre uittrap van keeper Yorinn Albers vloog naar het hoofd van Marc Kloosterboer. Hij kopte hard door richting Lennaert Stuur.

De Poolse keeper Daniel Furtak wilde pro-actief reageren en stond al over de zestienmeterlijn. De bal kreeg door het veld en een vlaag wind zoveel vaart mee dat Lennaert Stuur er niet bij kon en de goalie kon springen wat hij wilde, de bal schampte alleen zijn hoofd – hands was een rode kaart geweest- en rolde het doel, 1-0.

Steun
Het was halverwege de eerste helft dat het doelpunt viel. En Alphense Boys beschikte wél over een aantal technisch zeer vaardige spelers, maar kon amper gevaarlijk worden. En als dat wel zo was dan greep Bryan Dijkhuijzen eenmaal in.

Na de hervatting kregen de gasten steun uit verwachte hoek. Supporter Kees Jansma was net getuige geweest van de thuisnederlaag van ADO Den Haag en kwam zich even opvrolijken.

Hij liep zo’n tien minuten in de rust – toeval of niet – Velsen-trainer Jan Nederburgh tegen het lijf. Die was net uit de kleedkamer gestapt. Een geanimeerd gesprek volgde.

Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg pepte in de tussentijd zijn spelers op en die kwamen met een heel andere instelling in het veld dan voor de pauze.

,,Wij geven hun doelpunt cadeau” concludeerde Tuinenburg. ,,In de eerste helft gingen wij met hun spelletje mee, maar in de tweede helft was er maar één ploeg die wilde voetballen. En dat waren wij’, vervolgt Tuinenburg.

 

zzp-boekhouder-haarlem

Initiatief
,,Na de rust gaven we het initiatief weg’’, zei Velsen-trainer Nederburgh. Zijn ploeg liep achter- in plaats van vooruit.

Alphense Boys domineerde het spel, trof de lat, scoorde de 1-1 via Madi maar veel verder kwamen de gasten niet.

Velsen-trainer Jan Nederburgh ging na afloop in op de kracht van zijn ploeg. ,,Collectief zijn we een moeilijke ploeg om tegen te spelen. In de eerste helft waren we rustig aan de bal, na de rust kregen we de bal die naar de spits ging direct weer terug.’’

De bal voorin vast houden blijkt ook een kwaliteit te zijn. Alphense Boys-spits Thijs Hoogenboom liet zien hoe dat moet. Voetbal in al zijn eenvoud, lichaam naar achteren, kont erin draaien, breed maken en wachten op aansluiting. Helaas kon hij dat slechts een uur laten zien. Bij een uiterste poging om bij de tweede paal een voorzet binnen te tikken verzwikte hij zijn enkel.

Na afloop waren beide ploegen teleurgesteld. Velsen omdat ze het voor rust niet had afgemaakt en de gasten omdat ze na de rust een optisch veldoverwicht hadden. ,,Zonde’’, zei Velsen-spits Marc Kloosterboer. ,,Vorige week schieten we er wel drie in en nu roep je de problemen over jezelf af, doordat we in het begin niet scoren. Onnodig.’’

Be Quick
Velsen reist zaterdag af naar Be Quick. Vorig seizoen eindigden beide duels in een gelijkspel. Nederburgh kan nog geen beroep doen op Jurjen Dikker. Hij was wel aanwezig bij het duel en meldde nog zeven weken nodig te hebben om te herstellen van zijn hamstringblessure en wedstrijdfit te worden.

De van ODIN’59 overgekomen middenvelder is een routinier die de club op ‘10’ goed kan gebruiken. Hij zat naast Gilermo Pengel op de tribune. De spits  gaf aan nog twee weken nodig te hebben. Ook rechtsback Daniël Zuiverloon is nog niet van de partij.

Op de rechtsbackpositie heeft Nederburgh de keuze uit Bryan Dijkhuizen en Stijn van der Voort, die allebei ook op links uit de voeten kunnen.

Stootkracht
Extra stootkracht en concurrentie voorin kan Velsen wel gebruiken. De club presteert met minimale middelen al jaren optimaal.

Nu acteerden spitsen die vorig seizoen nog in de vijfde klasse – Frencel Lewis- en tweede klasse – Lennaert Stuur- speelden terwijl Shady Daoud, afkomstig van derdeklasser Alliance, inviel.

,,We hebben een killer nodig’’, stelde Marc Kloosterboer.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..