woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVeertien clubs krijgen één punt in mindering

Veertien clubs krijgen één punt in mindering

De licentiecommissie heeft de veertien clubs die niet voldeden aan de licentie-eis om spelers onder contract te hebben alsnog een strafpunt opgelegd. Dit waren er origineel drie, waarop de clubs in beroep gingen. De uitspraak hierop liet erg lang op zich wachten, omdat de licentiecommissie eerst de ledenvergadering wilde afwachten. Op deze vergadering zijn de eisen per 2017-2018 verlaagd, waarop vandaag alle clubs zijn geïnformeerd.

Verschil tussen behoud en degradatie

De clubs lieten eerder al weten een mogelijke straf tot de burgerrechter aan toe aan te vechten. Het zal in de komende dagen duidelijk moeten worden of de clubs dit alsnog zullen gaan doen nu de straf is verlaagd. De kans bestaat namelijk nog altijd dat dit punt in mindering aan het einde van de rit degradatie tot gevolg kan hebben in plaats van lijfsbehoud. In de Tweede Divisie raakt AFC een punt kwijt, waardoor de marge op nummer vijftien Jong Vitesse nog maar vijf punten is.

De Dijk profiteert in titelstrijd

In de Derde Divisie Zaterdag gaat er een punt af bij Harkemase Boys en ODIN’59. In de Derde Divisie Zondag zijn er elf clubs die een punt moeten afstaan: Westlandia, Be Quick, Dongen, EVV, Hercules, Juliana’31, Magreb’90, OJC Rosmalen, Quick’20, en UDI’19. Dit zorgt ervoor dat Westlandia nu vijf in plaats van vier punten achterstand heeft op koploper De Dijk. De voorzitter van Westlandia heeft deze week nogmaals laten weten zich niet aan te gaan passen op de eisen van de KNVB. “Wij zijn baas in eigen huis en willen dat blijven”, was zijn uitleg bij Omroep West.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD