woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapVeelscorende Go Ahead-spits Hendriks: 'Totaal niet bezig met de topscorerstitel'

Veelscorende Go Ahead-spits Hendriks: ‘Totaal niet bezig met de topscorerstitel’

Sam Hendriks kent persoonlijk gezien tot dusver een uitstekend seizoen. De aanvaller van Go Ahead Eagles is met acht treffers samen met Mateo Cassierra koploper in het topscorersklassement van de Jupiler League. De spits is echter meer bezig met de prestaties van zijn ploeg dan met een eventuele prijs als topscorer van de competitie.

Mooie bonus
,,Eigenlijk ben ik totaal niet bezig met de topscorerstitel. Ik wil gewoon wedstrijden winnen om met Go Ahead Eagles zo hoog mogelijk te eindigen en mee te spelen voor promotie. Topscorer worden is leuk, maar uiteindelijk niet meer dan een mooie bonus. Ik ben dit seizoen tevreden over mijn doelpuntenproductie, al had ik op nog meer treffers kunnen staan. Aan de andere kant is het onmogelijk om alle kansen te maken, dus qua doelpunten mag ik zeker niet klagen”, aldus de spits op de officiële website van de club uit Deventer.

De Graafschap
Hendriks keek ook nog even terug op de voorgaande wedstrijd tegen De Graafschap, de club waarvan hij in het verleden ook het shirt droeg. ,,Voor mij was het een heel speciaal duel, aangezien ik lang bij De Graafschap heb gespeeld. Eerder heb ik wel eens met Jong Ajax tegen De Graafschap gespeeld. Maar afgelopen zondag was het extra bijzonder, omdat het toch wel een beladen duel was. Ik heb aardig wat vrienden die supporter zijn van De Graafschap. In de week voorafgaand aan het duel spraken ze me regelmatig op een leuke manier aan over de wedstrijd. Ze hoopten dat ik zou scoren, maar dat De Graafschap zou winnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD