Volg ons

Derde Divisie

Veelbesproken dienstverband van GOES-coach Leonhart eindigt na slechts twee trainingen

Veelbesproken dienstverband van GOES-coach Leonhart eindigt na slechts twee trainingen

Welgeteld twee trainingen is Michel Leonhart trainer geweest van GOES. Door het besluit van de KNVB om het huidige seizoen te schrappen heeft de oefenmeester geen enkele wedstrijd op de bank gezeten bij de Zeeuwse club.

En dat terwijl GOES maandenlang bezig was om een nieuwe coach te vinden na het vertrek van Ruud Pennings. Het leverde de club bovendien een voorwaardelijke boete en een puntenstraf op. Leonhart vindt het jammer dat hij maar zo kort werkzaam is geweest, stelt hij in gesprek met de PZC: ,,Maar ik zit er niet mee. Het is overmacht. Ik heb m’n nek uitgestoken in een situatie waarbij er voor mij bijna niets te winnen viel.”

Evengoed zorgt het dienstverband bij GOES er wel voor dat Leonhart weer geprikkeld is om op hoog niveau te werken. ,,Ik ben 53 jaar. Ik had de hoofdklasse en de derde divisie al een beetje uit mijn hoofd gezet. De afgelopen weken gaven me echt een boost. Misschien waag ik in de toekomst nog een keer een stap hogerop.” Hij heeft geen begrip voor de beslissing van de voetbalbond: ,,In Nederland is niet gekeken naar de individuele gevolgen voor clubs. (..) Dankzij het besluit van de KNVB kunnen veel clubs weer opnieuw beginnen. Dit besluit heeft grote financiële gevolgen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie