Volg ons

Uitgelicht

Veel bijval voor ‘niet voetballen zonder publiek’

Veel bijval voor ‘niet voetballen zonder publiek’

Het standpunt van Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen om zonder publiek niet te willen voetballen, kan rekenen op veel steun van andere clubs. Diverse bestuurders lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit.

Zo stelt Ad Hendriksen, voorzitter van Rijnsburgse Boys tegenover Omroep West: ,,Spelen zonder publiek, dat betekent het faillissement van een vereniging”, stelde Rijnsburg-preses Ad Hendriksen vrijdag voor de camera van de regionale omroep. “We kunnen niet zonder sponsoren, zonder recettes en zonder kantineopbrengsten. Het kan niet zo zijn dat dit wegvalt, terwijl we wel de verplichting hebben als werkgever om onze werknemers en spelers te betalen.”

Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), sluit zich daar in gesprek met De Gelderlander bij aan. Hem lijkt voetballen zonder publiek ook praktisch lastig uitvoerbaar: ,,Voor verenigingen is het moeilijk om daar toezicht op te houden en te handhaven. Want er lopen ook heel wat mensen op een sportpark rond die daar gebruik van maken. Ik zie dus praktische problemen ontstaan.”

,,Zeker bij clubs uit de Bollenstreek komt er veel publiek op wedstrijden af”, vervolgt Van Olffen. ,,Die clubs lopen veel inkomsten mis als er geen toeschouwers welkom zijn. Maar derby’s in de derde of vierde klasse trekken normaal gesproken ook een paar honderd mensen. Dat betekent ook goede inkomsten voor die clubs. In praktische zin wordt het heel moeilijk voor clubs om te handhaven dat er geen publiek is. Want wat zijn toeschouwers? Ook jeugdspelers die na hun eigen wedstrijd blijven kijken bij het eerste? En hoe ga je mensen weren bij de poort?”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht