woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVandaag kunstgrasvergadering: Jupiler League in wachtkamer

Vandaag kunstgrasvergadering: Jupiler League in wachtkamer

Clubs uit de Eredivisie vergaderen vandaag over de heikele kunstgrasdiscussie. Naar aanleiding van de vele klachten over kunstgras in het betaald voetbal, met haar al dan niet competitievervalsende en blessuregevoelige elementen, wordt gekeken of er tot een afspraak kan worden gekomen over het uitbannen van de plastic velden.

Compensatie
Met name de minder rijke clubs zijn daar echter niet enthousiast over, omdat een natuurgrasveld duurder is in aanschaf (een half miljoen euro) en meer onderhoud vergt. Centraal in de discussie tussen de voor- en tegenstanders van kunstgras zullen dan ook de financiën staan. Zijn rijkere clubs bereid om mee te betalen aan natuurvelden bij de kleinere clubs?

Wachtkamer
Clubs uit de Jupiler League zitten voorlopig in de wachtkamer. Zij hebben, net als de KNVB, aangegeven eerst te wachten of de Eredivisieclubs tot een overeenstemming komen. Pas als dat lukt, kan ook gekeken worden of kunstgras in de Jupiler League, waar de budgetten nog schaarser zijn, gehandhaafd blijven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD