Volg ons

Eerste Divisie

Vandaag kunstgrasvergadering: Jupiler League in wachtkamer

Vandaag kunstgrasvergadering: Jupiler League in wachtkamer

Clubs uit de Eredivisie vergaderen vandaag over de heikele kunstgrasdiscussie. Naar aanleiding van de vele klachten over kunstgras in het betaald voetbal, met haar al dan niet competitievervalsende en blessuregevoelige elementen, wordt gekeken of er tot een afspraak kan worden gekomen over het uitbannen van de plastic velden.

Compensatie
Met name de minder rijke clubs zijn daar echter niet enthousiast over, omdat een natuurgrasveld duurder is in aanschaf (een half miljoen euro) en meer onderhoud vergt. Centraal in de discussie tussen de voor- en tegenstanders van kunstgras zullen dan ook de financiën staan. Zijn rijkere clubs bereid om mee te betalen aan natuurvelden bij de kleinere clubs?

Wachtkamer
Clubs uit de Jupiler League zitten voorlopig in de wachtkamer. Zij hebben, net als de KNVB, aangegeven eerst te wachten of de Eredivisieclubs tot een overeenstemming komen. Pas als dat lukt, kan ook gekeken worden of kunstgras in de Jupiler League, waar de budgetten nog schaarser zijn, gehandhaafd blijven.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie