Volg ons

Uitgelicht

‘Vanaf 1 september tóch publiek bij wedstrijden, loting bepaalt welke fans naar binnen mogen’

‘Vanaf 1 september tóch publiek bij wedstrijden, loting bepaalt welke fans naar binnen mogen’

Zeer waarschijnlijk kan het nieuwe seizoen toch worden afgetrapt mét publiek. Dat meldden De Telegraaf en RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen.

Volgens RTL zal vanavond tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte een grotere versoepeling worden aangekondigd dan eerder verwacht. ,,Het maximumaantal voor groepen verdwijnt, zolang mensen 1,5 meter afstand aanhouden en voorzorgsmaatregelen worden genomen”, meldt de nieuwszender. ,,Zowel binnen als buiten wordt het maximumaantal aanwezigen geschrapt, mits de 1,5-meter-regel wordt aangehouden. Andere voorzorgsmaatregelen zijn triage (van tevoren vragen naar de gezondheid van mensen) en reservering. In een gebouw moeten voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, om te voorkomen dat drukte ontstaat bij de wc’s. Ook moeten er voldoende in- en uitgangen zijn.”

,,Als een restaurant of evenement geen triage en reservering toepast, geldt wel een maximumaantal. Dan geldt een maximum van 100 personen binnen en een maximum van 250 personen buiten. De 1,5-meter-regel geldt ook in die situaties.” Dat zou betekenen dat voetbalclubs in ieder geval 250 personen kunnen toelaten en na triage zelfs nog meer.

De Telegraaf meldt bovendien dat na advies van het Outbreak Management Team er onder strenge voorwaarden ook in het betaald voetbal weer publiek in stadions wordt toegelaten. ,,Zo moet de 1,5 metermaatregel worden gehandhaafd in het stadion, maar ook bij de in- en uitgang. Verder zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting.” Concreet zou ongeveer een derde van het stadioncapaciteit gebruikt mogen worden. ,,De start van de nieuwe competitie staat gepland voor 11 september. Overigens zouden de eerste wedstrijden met publiek in Nederland al op 4 en 7 september gespeeld kunnen worden, wanneer Oranje in actie komt tegen Polen en Italië voor de Nations League.” Loting zou gaan bepalen welke toeschouwers aanwezig mogen zijn in het stadion.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht