woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlKNVB'Vanaf 1 juli groen licht voor voetbalwedstrijden met publiek'

‘Vanaf 1 juli groen licht voor voetbalwedstrijden met publiek’

Na zo’n anderhalf jaar met nauwelijks topamateurvoetbal gloort er nu echt licht aan het eind van de tunnel. Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer heeft aangegeven dat er vanaf 1 juli 2021 weer evenementen georganiseerd kunnen worden en dat de overheid garant staat voor 80 procent van de gemaakte kosten bij annulering.

,,Niet alleen de organisatoren, ook het publiek hunkert weer naar een concert, een festival, een voetbalwedstrijd. Hopelijk kunnen we in de zomer weer met zijn allen genieten op een evenement”, stelt Keijzer tegenover de NOS.

Eerder stelde minister Hugo de Jonge al dat iedereen die dat wil op 1 juli in ieder geval één prik van de coronavaccinatie kan hebben gehad. De overheid verwacht dat daarom de maatregelen in de zomer fors kunnen worden versoepeld en dus ook het bezoeken van evenementen met publiek weer mogelijk moet zijn. Vanwege de hoeveelheid publiek die topamateurvoetbalwedstrijden trekken, worden deze vergunningstechnisch ook meestal beschouwd als evenement.

De uitspraken van Keijzer geven goede hoop dat het nieuwe voetbalseizoen met een substantiële hoeveelheid toeschouwers langs de lijn gespeeld kan worden. Of ook de Regio Cup en soortgelijke toernooien met publiek gespeeld kunnen worden, blijft de vraag omdat deze toernooien beoogd zijn voor april, mei en juni. Daarnaast is het niet duidelijk of de overheid enige vorm van vaccinatie- of coronabewijs zal hanteren voor publiek dat evenementen wil bezoeken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD