maandag, juni 21, 2021
Home Competities Hoofdklasse Van Zelst vijf keer trefzeker voor Eemdijk: 'Eigenlijk heb ik niet heel...

Van Zelst vijf keer trefzeker voor Eemdijk: ‘Eigenlijk heb ik niet heel goed gespeeld’

Eemdijk wist zaterdagmiddag op het eigen sportpark met ruime cijfers af te rekenen met DETO (5-0). De volledige productie van de winnende formatie kwam op naam van Nigel van Zelst. De spits, die na drie competitiewedstrijden al goed is voor zes doelpunten, was echter van mening dat het bij hem die zaterdag voetballend allemaal nog wel iets beter had moeten zijn. 

- Advertentie -

Vijf treffers
Na het maken van vijf doelpunten in één wedstrijd blijft de talentvolle spits (23) echter met beiden benen op de grond staan. Tevredenheid is er vanzelfsprekend wel. ,,Gezien het scoreverloop uiteraard heel tevreden, maar voetballend kan het nog wel beter. Eigenlijk heb ik niet zo heel goed gespeeld, maar ik heb er wel vijf in geschoten. Ik heb het al eens eerder ergens gezegd, maar je kunt beter slecht spelen en vijf keer scoren dan goed spelen en niet scoren. Met zes doelpunten in drie wedstrijden ben ik zeer tevreden. In de oefenwedstrijden scoorde ik er ook al vier, dus daar heb ik tot nu toe niet over te klagen. Zoals ik al aangaf is het voetballende gedeelte en het fysieke iets waar ik nog aan moet werken. Dat was te verwachten en dat weet de rest ook.”, aldus Van Zelst tegenover Voetbal247.

Eerste klasse / Hoofdklasse
De spits maakte in de zomer van 2020 de overstap van eersteklasser Roda’46 naar Eemdijk. Dat er een verschil is tussen de hoofdklasse en één trede lager was geen verrassing voor Van Zelst. ,,Het is in de hoofdklasse allemaal wat feller en men speelt wat tactischer. Het spel gaat wat sneller, Je merkt ook wel dat het conditioneel wat zwaarder is. Het lijkt misschien niet zo maar conditioneel is het echt pittig. Over het algemeen gaat het nog wel aardig. Qua het voetballende moet ik nog wat stappen maken en qua duelkracht want het is gewoon wat fysieker, wat harder en ook wat slimmer dan in de eerste klasse natuurlijk. Ik had mij wel ingesteld op het verschil, ik had dat ook al wel van andere gehoord. Er waren ook al spelers die al eerder de overstap van Roda’46 naar Eemdijk gemaakt hadden en daar had ik van te voren ook al mee gesproken en met de trainer.”

,,Echte druk heb ik nooit gevoeld. Ik weet wat ik kan en wat mijn kwaliteiten zijn”

Geen druk
Je zou kunnen denken dat de druk er nu af is voor de spits die zijn eerste wedstrijden speelt voor een nieuwe club, in dit geval Eemdijk. ,,Het klinkt misschien gek, maar echte druk heb ik nooit gevoeld. Ik weet wat ik kan en wat mijn kwaliteit is. Voetballend ben ik niet de beste, maar over de mooiste kwaliteit in het voetballen beschik ik wel, ik kan doelpunten maken. Als ik naar het team kijk verloren wij maar net van Berkum, waar wij in de laatste minuut een penalty tegen kregen waarbij ik er toch niet helemaal zeker van was dat dit een goede beslissing was van de scheidsrechter. Wij presteerden daar niet goed en wij wisten dat het beter moest. Hopen dat wij het nu recht hebben gezet en dat wij zaterdag bij Swift weer ons ding kunnen doen.”

Aantal treffers
Als een spits in drie wedstrijden zes keer het net van de tegenstander weet te vinden is het natuurlijk de vraag waar dat zal eindigen. ,,Ik heb steeds gezegd tussen de 10 en 15 doelpunten. Mensen vragen mij dan wel eens of ik dat aantal niet bij moet stellen, maar laat ik eerst de tien maar halen en dan zien we wel verder.”

Mee draaien
Eemdijk is nu te vinden in de bovenste regionen van de ranglijst. Van Zelst heeft er vertrouwen in dat de ploeg een rol van betekenis kan spelen in de hoofdklasse. ,,Dat ligt helemaal aan onszelf. Als wij net zo spelen zoals tegen DETO (5-0) dan wel, maar we hebben natuurlijk ook minder gespeeld tegen Berkum. Als je kijkt naar onze twee thuiswedstrijden zou je bovenin mee moeten kunnen draaien. Komende zaterdag spelen wij tegen Swift.  Ik denk dat het een sterke ploeg is, ik heb er nog nooit tegen gespeeld. Enkele jongens van Eemdijk wel het vorige seizoen. Ik kan er nu nog niet zoveel over zeggen over hoe de ploeg speelt, maar dat zullen wij wel van de trainer horen.”

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..