Volg ons
Guus van Weerdenburg Katwijk actie

Tweede Divisie

Van Weerdenburg: ‘In laatste fase te slordig’

Van Weerdenburg: ‘In laatste fase te slordig’

Hoewel de gevoelens bij beide teams gemengd waren na de 0-0 op De Krom, was het verschil niet dusdanig dat er gekke taferelen waren te zien rondom beide kleedkamers. Bij Jong Vitesse was er wel tevredenheid over het puntje wat werd overgehouden aan de wedstrijd, maar liep men niet de polonaise. Bij Katwijk overheerste het chagrijn, maar was het ook niet zo dat men heel diep in de put zat.

,,Ik baal van het puntverlies. We waren vanmiddag de bovenliggende partij”, zei Guus van Weerdenburg. Trainer Jan Zoutman zette het puntverlies in perspectief. ,,We verliezen twee punten vanmiddag, maar hoe duur dat puntverlies is, blijkt pas aan het einde van het seizoen. Ik heb wel een echte wedstrijd gezien, waarin twee ploegen speelden om een doelpunt te maken.” Feit was wel dat ondanks die positieve spelopvatting er nauwelijks kansen te noteren waren voor Katwijk. ,,We speelden wel veel op de helft van de tegenstander, maar in de laatste fase was het te vaak te slordig”, aldus van Weerdenburg. ,,We hebben aanvallend wel meer laten zien dan in de uitwedstrijd tegen GVVV, maar desondanks nog te weinig echte kansen gecreëerd”, zei trainer Jan Zoutman, die wel tevreden kon zijn over de defensieve organisatie.

Bij Jong Vitesse kon dezelfde conclusie getrokken worden. Centrale verdediger Ozgur Aktas was een van de betere spelers van de Arnhemse beloften. Hij had twee ploegen gezien, die aan elkaar gewaagd waren. ,,Er stonden vanmiddag twee sterke ploegen tegenover elkaar”, zei Aktas, die verder wel kon leven met de uitslag. ,,Ik vind het geen gewonnen punt, dat geldt pas als je wint. Het was wel een terecht punt, tegen een ploeg waar niet veel teams makkelijk de punten weghalen”, aldus de lange centrale verdediger van Jong Vitesse.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie