woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Straaten: 'Qua selectie horen wij bij de top 5'

Van Straaten: ‘Qua selectie horen wij bij de top 5’

De Treffers steeg na alweer de zesde zege op rij naar de tweede plaats. Voor Daniel van Straaten geen verrassing: “Want qua kwaliteit in de selectie horen wij bij de top 5.”

Eerder moeten en kunnen beslissen

“Het was geen beste wedstrijd, maar wel vermakelijk voor onze en de neutrale supporters”, lacht de middenvelder tegenover TweedeDivisie.org. “We hebben in de omschakeling een aantal keer goed toegeslagen. Eigenlijk is het uiteindelijk nog onnodig spannend, want we hadden het al eerder kunnen en moeten beslissen”, stelt hij. “Dat we nu al zes zeges op rij hebben geboekt komt enerzijds door onze speelwijze, die past bij de kwaliteiten van deze selectie. We hangen een klein beetje achterover, wetende dat we vanzelf een keer ruimte voor onszelf creëren en dan toeslaan. We hebben een aantal slimme aanvallers voorin lopen en een solide defensie.”

Overstap uitstekend bevallen

Van Straaten stapte vorige zomer over van Achilles ’29 naar de rivaal in Groesbeek: De Treffers. “De overstap is me tot dusverre uitstekend bevallen. Bij Achilles was het erg onrustig en ook dit jaar hebben ze het erg lastig, terwijl wij een geweldig jaar beleven. Ik heb met Achilles drie jaar in de Jupiler League mogen spelen, waarvan ik echter twee jaar grotendeels geblesseerd ben geweest. De Jupiler League klinkt heel leuk en de club was daar na de kampioenschappen met overmacht ook echt aan toe, maar de realiteit is wel geweest dat we in negentig procent van de wedstrijden werden weggespeeld.”

Zeker haalbaar zijn

En nu heeft hij plezier op Zuid. “Voor dit seizoen is binnen De Treffers de ambitie uitgesproken om bij de eerste negen te eindigen, maar in de selectie hebben we daar top 5 van gemaakt. Dat moet op basis van de kwaliteiten zeker haalbaar zijn”, besluit Van Straaten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD