maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVan Staveren over het succes van Noordwijk: 'We hebben echt plezier als...

Van Staveren over het succes van Noordwijk: ‘We hebben echt plezier als we mogen voetballen’

Noordwijk kan komende zaterdag tegen Hoek een uitstekend seizoen bekronen met de titel in de Derde Divisie. De veel scorende aanvaller Nick van Staveren kijkt reikhalzend uit naar de komende wedstrijd en hij is van mening dat plezier hebben in het spelletje en het zijn van een hecht team de sleutel is geweest van het succes. Hij wenste echter wel te benadrukken dat er nog altijd geen reden is voor een feest omdat de strijd nog niet definitief gestreden is.

Laatste fluitsignaal
Zaterdag leek Noordwijk af te stevenen op een nederlaag in eigen huis tegen DOVO. De thuisploeg kwam op achterstand (1-3), maar wist het duel alsnog af te sluiten met de broodnodige drie punten. ,,Dan denk je wel even van ‘dat zal toch niet’, maar wij hebben een ploeg die echt altijd tot aan het laatste fluitsignaal blijft strijden. Dat we een achterstand van 1-3 nog om kunnen buigen zegt genoeg. We hebben dit seizoen al vaker punten gepakt nadat we op achterstand kwamen”, aldus Van Staveren tegenover Voetbal247.

Voor gek verklaard
Noordwijk promoveerde in 2018 naar de Derde Divisie. De ploeg kende een goede start van het seizoen en bleef tot verbazing van velen meestrijden om de titel. Het moet nu raar lopen als de ploeg de titel niet binnen weet te slepen. ,,Als je voor het seizoen tegen mij had gezegd dat we op het einde van het seizoen een kampioenswedstrijd zouden spelen tegen Hoek dan had ik je voor gek verklaard. Voor de start van het seizoen werd er gehoopt op een periodetitel en werd er niet gesproken over een kampioenschap. Er is alleen nu nog geen reden voor een feestje want we hebben nog niets.”

Hele plaatje klopt
De sympathieke aanvaller, dit dit seizoen goed was voor achttien treffers in de Derde Divisie, heeft wel een verklaring voor het succes van Noordwijk in de Derde Divisie. ,,Noordwijk is echt een hecht team. Het gaat bij deze club om meer dan alleen voetbal, wij hebben er ook echt plezier is als we mogen voetballen. Onze trainer Kees Zethof weet de druk in de aanloop naar een wedstrijd altijd weg te halen, dat is ook een kwaliteit. Wij hebben een goede groep die elkaar aanvult, dit met verschillende kwaliteiten en karakters. In de groep durft iedereen elkaar aan te spreken. Het hele plaatje klopt gewoon en dat zie je aan de resultaten. Wij voeren de door de trainer uitgedachte tactiek uit en gunnen elkaar alles. Dat is volgens mij de sleutel tot ons succes.”

Drie uur in de bus
Quick Boys ging in de voorgaande speelronde verrassend onderuit tegen VVOG (0-2), door dit resultaat is een zege op Hoek goed voor de titel. Druk voelt Van Staveren niet voor het komende duel.,,We hadden vooraf niet verwacht dat VVOG ons een cadeau zou geven met een overwinning tegen Quick Boys. Nu hebben wij nog twee wedstrijden om de titel te kunnen pakken en we zullen dan ook alles op alles zetten om in Hoek de punten te pakken. We zitten dan drie uur in de bus naar Hoek en dan moeten we dan ook de prijs op gaan halen al zal dat zeker niet makkelijk zijn want het is een sterke tegenstander. Gek genoeg voel ik voor deze wedstrijd veel minder druk dan voor de uitwedstrijd toen tegen Quick Boys”, besluit Van Staveren zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD