dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVan Roemburg stunt met Ajax tegen Sparta Nijkerk: 'Een zeer welkome overwinning'

Van Roemburg stunt met Ajax tegen Sparta Nijkerk: ‘Een zeer welkome overwinning’

De amateurtak van Ajax zorgde in speelronde elf voor een daverende verrassing door titelkandidaat Sparta Nijkerk in eigen huis te verslaan (1-2). Timo van Roemburg, middenvelder van de Amsterdammers, was van mening dat zijn ploeg eindelijk weer eens had laten zien waartoe het in staat is na een zware periode met twee grote nederlagen.

Lastige periode
De laatste competitiewedstrijd voordat het duel in Nijkerk begon werd met 9-0 verloren, de verwachting was dan ook dat Ajax wederom met lege handen zou staan na het duel met de Spartanen. ,,Wij zitten in een lastige periode en dan is uit winnen bij Sparta Nijkerk, wat gewoon een erg goede ploeg is die bovenin meedoet, heel erg lekker. Sparta was van tevoren de favoriet, maar wij hebben de afgelopen twee weken goed en scherp getraind en gingen met een duidelijk strijdplan de wedstrijd in. We hadden met z’n allen ook wel het gevoel dat we wel eens voor een verrassing konden gaan zorgen deze zaterdag. Dat was ook te zien op het veld. Sparta Nijkerk had het lastig om tot kansen te komen, waar wij een aantal keren gevaarlijk doorkwamen op hun helft wat ook resulteerde in de doelpunten. In de tweede helft gingen zij opportunistischer spelen door middel van lange ballen op de spits, waardoor wij wel teruggedrongen werden. Hierdoor kregen ze een aantal kansjes en de penalty waar de goal uit kwam. Wij kwamen er af en toe met nog uit met de counter en ik denk als we dat wat beter uit hadden gespeeld dat we de wedstrijd eerder hadden kunnen beslissen. Maar al met al een zeer welkome overwinning”, aldus Van Roemburg tegenover Voetbal247.

Underdog
Ajax ging niet met knikkende knieën naar Nijkerk, de Amsterdammers hadden weinig tot niets te verliezen. ,,Het spel in de afgelopen wedstrijden in de competitie was niet goed en verloren we eigenlijk redelijk kansloos. Natuurlijk een erg vervelende periode en daardoor is het besef in het team gekomen dat het anders moest. Ik vond het eigenlijk juist lekker om meteen tegen Sparta Nijkerk te spelen omdat niemand dan wat van ons verwacht en we niks te verliezen hebben. We speelden vrijuit en hebben zaterdag laten zien dat we veel meer kunnen dan we de afgelopen weken hebben laten zien.”

Wisselvallig
De start van het seizoen was niet goed voor de Amsterdammers, door de tegenvallende resultaten werd recent hoofdtrainer Detlef le Grand aan de kant geschoven.,,Ik denk dat we erg wisselvallig zijn begonnen dit seizoen. De ene week speelden we erg goed en de week erop was het weer erg matig. Dit heeft ook wel te maken met de vele blessures die we hebben dit seizoen waardoor we bijna elke wedstrijd met een ander team op het veld stonden. De laatste weken hebben we natuurlijk Ajax-onwaardig gepresteerd, maar ik hoop dat deze wedstrijd een kantelpunt is en dat we de stijgende lijn nu te pakken hebben. Ik heb zelf vrijwel alles gespeeld tot nu toe, maar ook ik wisselde goeie wedstrijden waarin ik goed voetbalde en bepalend was aan de bal af met een stuk minder goeie wedstrijden waar ik een beetje onzichtbaar was. Wel merk ik dat ik veel vertrouwen krijg van de staf en een belangrijke rol toegewezen heb gekregen.”

Linker rijtje
Ajax staat slechts vier punten voor op de degradatieplaatsen, de doelstelling moet volgens Van Roemburg echter het linke rijtje zijn.,,Alles staat nog dicht bij elkaar en als je een paar keer wint sta je zomaar weer stevig in de middenmoot. Daarom denk ik dat het linker rijtje nog steeds onze doelstelling moet zijn. Als we straks weer een bredere en fittere selectie hebben denk ik ook zeker dat dit realistisch is”, besluit Van Roemburg zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD