dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVan Nieuwkerk geniet bij Quick Boys: 'Geen seconde spijt gehad'

Van Nieuwkerk geniet bij Quick Boys: ‘Geen seconde spijt gehad’

Jesse van Nieuwkerk kijkt met veel tevredenheid terug op zijn eerste half jaar bij Quick Boys. De Mijdrechter zegt bovendien veel te kunnen leren van Dirk Kuijt.

Doorlopen
,,Hij weet op spitsengebied dingen waar je zelf nog nooit over hebt nagedacht”, zegt Van Nieuwkerk in het AD over de oud-international. ,,Het zijn soms kleine details, maar die beslissend kunnen zijn. Bijvoorbeeld na schoten op het doel altijd doorlopen op de keeper. Toevallig scoorde ik zo de winnende treffer tegen ASWH. Dirk heeft alles meegemaakt en van zijn ervaring en verhalen leer je veel. Hij traint gewoon met ons mee en is heel toegankelijk.”

Zoutman
De 23-jarige aanvaller vindt het wel jammer dat hij niet meer onder Jan Zoutman traint: ,,Ik ben deels door Zoutman naar Quick Boys gekomen. Ik heb een goede band met hem, dus vind het wel jammer. Ik had nog veel van hem kunnen leren, maar ik kan van Gert ook veel leren.”

Overtreffende trap
Van Nieuwkerk geniet bovendien van de beleving op Nieuw-Zuid: ,,Als je ziet hoe het voetbal hier leeft. Dit is de overtreffende trap. Bij thuiswedstrijden staat er 2000 man langs de kant en bij uitwedstrijden gaan er bussen vol supporters mee. Ik heb geen seconde spijt gehad van deze stap.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD