zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVan Lingen (ONS Sneek): 'We hebben drie punten, dat hadden er tien...

Van Lingen (ONS Sneek): ‘We hebben drie punten, dat hadden er tien kunnen zijn’

ONS Sneek is momenteel hekkensluiter in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg verspeelde dit seizoen al drie keer dure punten in de slotfase van een wedstrijd. Verdediger Oege-Sietse van Lingen, die in de zomer de overstap maakte van SC Cambuur naar Sneek, is realistisch genoeg om te beseffen dat de ploeg meer punten had moeten pakken, maar constateerde ook dat het veldspel reden geeft voor optimisme.

Onderste regionen
Zaterdag stond de degradatiekraker op het programma tussen G.O.E.S en ONS Sneek. Zoals zo vaak wist laatstgenoemde ploeg de voorsprong niet vast te houden tegen de concurrent. ,,Dit was een uitgelezen kans om tegen een directe tegenstander uit de onderste regionen vandaan te komen. Het is dan ook jammer dat wij weer gelijkspelen. Aan de andere kant mogen wij blij zijn dat het nog 2-2 bleef want G.O.E.S. kreeg een honderd procent kans om de 3-2 te maken”, aldus Van Lingen tegenover Voetbal247.

Verslagen op de grond
Het spel stemt tot tevredenheid, maar de wedstrijd tegen VVOG op 14 september doet nog altijd pijn bij de verdediger. In de blessuretijd wist de ploeg uit Harderwijk de achterstand van 1-2 om te buigen naar een 3-2 zege.  ,,Qua veldspel ben ik redelijk positief, soms is het bij vlagen echt genieten. Er zijn alleen ook genoeg momenten dat we kunnen blijven voetballen, maar dan toch iets te snel kiezen voor de lange bal. Ik denk dat wij het moeten hebben van verzorgd voetbal en volgens mij kunnen wij daar nog meer stappen in maken. Kijkend naar de resultaten kunnen wij natuurlijk niet tevreden zijn. We hebben nu drie keer in de laatste minuut een tegendoelpunt moeten incasseren, met als dieptepunt de wedstrijd tegen VVOG. Wij stonden daar met 0-2 voor en hadden echt nog ruimer voor moeten staan. De tegenstander maakte de 1-2 en toen zag je dat men weer geloofde in een goed resultaat. We kregen kansen op de 1-3 maar dat lieten we na. Wat er toen gebeurde had ik nooit eerder meegemaakt op een voetbalveld. In de derde minuut van de blessuretijd werd het 2-2 waardoor wij allemaal verslagen op de grond vielen, het werd echter nog erger omdat VVOG de 3-2 ook nog wist te maken. Dat zijn momenten die eigenlijk niet zouden mogen gebeuren. De week na deze wedstrijd kregen wij weer een doelpunt tegen in de blessuretijd. We hebben nu drie punten uit vijf wedstrijden, dit hadden er gewoon tien kunnen zijn.”

Positieve feedback
De teamprestaties blijven tot op heden wat onder de maat bij ONS Sneek. Kijkend naar het spel van Van Lingen mag hij echter zeker tevreden zijn met zijn prestaties tot nu toe. ,,Persoonlijk gezien gaat het aardig. Ik zit lekker in mijn vel en dat zie je ook terug aan mijn spel. Ik krijg wekelijks positieve feedback van mensen, dus dat is wel leuk en een goed teken. Ik ben wel kritisch als het gaat om mijn spel. Voor mij is het zaak om belangrijker en beslissend te worden voor de ploeg. Ik heb nu enkele keren de assist gegeven, maar ik wil nu ook mijn naam op het scorebord zien. Ik kom vaak in de goede positie.”

FC Groningen / SC Cambuur
Van Lingen kwam jarenlang uit in het betaalde voetbal. Tot zijn verbazing werd het voorgaande seizoen zijn contract bij SC Cambuur niet verlengd. ,,Ik heb jaren bij FC Groningen gespeeld waar ik op het einde wedstrijden speelde in het beloftenteam en mee mocht trainen met het eerste elftal. Daarna volgde de overstap naar SC Cambuur waar ik mijn wedstrijden speelde in het beloftenteam. Ik was daar vorig seizoen zeker van een basisplaats, maar moest toch vertrekken. Dat was iets wat niemand aan zag komen. SC Cambuur was laat met deze mededeling waardoor het moeilijk was om nog ergens anders stage te kunnen lopen. Toen leek het er op dat ik weer op zoek moest naar een andere club die in de beloftencompetitie speelde. Dat zag ik echter niet zitten omdat je dan weinig wedstrijden zou spelen. Ik kon ook naar Noorwegen of Duitsland, maar daar heb ik van af gezien.”

Profvoetbal
De verdediger is tevreden bij zijn huidige club, maar de negentienjarige Van Lingen hoopt ooit weer zijn opwachting te mogen maken in het betaalde voetbal. ,,Ik wilde wekelijks spelen en toen kwam ONS Sneek. Een club waar ik mezelf volgens mij goed kan ontwikkelen om van daaruit weer een stap omhoog te kunnen zetten. Ik ben dan ook erg blij met de kans die ik hier nu krijg om veel wedstrijden te kunnen spelen. Het verschil tussen ONS Sneek en spelen en trainen bij een profclub is groot. Toen ik bij FC Groningen speelde trainde ik acht keer per week en dan echt intensief met daarbij nog eens een wedstrijd. Bij Sneek trainen wij drie keer per week. Overdag ben ik nu aan het werk en train om 20:00 uur. Door deze indeling kom ik dan iedere keer laat thuis en dat was vooral in het begin bij Sneek best wennen. Ik train daarnaast ook nog voor mezelf omdat ik echt na dit seizoen weer een stap wil maken. Ik wil graag weer terug naar het profvoetbal en anders naar de Tweede Divisie. Ik ben nu negentien jaar en wil er vol voor gaan. Ik heb de hoop nog niet opgegeven”, besluit Van Lingen zijn verhaal.

.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD