woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Leeuwen: "KNVB-beker lééft door VVSB"

Van Leeuwen: “KNVB-beker lééft door VVSB”

Het bekeravontuur van vorig jaar van VVSB is natuurlijk bij iedereen wel bekend. Dinsdag hoopt de ploeg uit Noordwijkerhout die goede prestatie een vervolg te geven in het KNVB-bekertoernooi van dit jaar. VVSB speelt uit bij FC Volendam en in het palingdorp kan het redelijk guur zijn.

‘Of ik het nu koud heb?’

TweedeDivisie.org ging met trainer Wilfred van Leeuwen in gesprek over de aankomende clash én de reden dat hij tegenwoordig gemutst door het leven gaat. De coach van VVSB liet zich onlangs namelijk kortwieken. “Ik had een weddenschapje gemaakt met de supportersvereniging: bij zes punten uit drie wedstrijden mochten ze mijn kop kaalscheren; HHC Hardenberg, TEC en Excelsior Maassluis. Drie millimeter, dus niet zo glimmend als een biljartbal, maar net iets langer. Of ik het nu koud heb? Nee joh, een muts op en dan gaat het prima.”

Bekertoernooi vroeger maar saai

Het bekertoernooi levert iedereen bij VVSB wel een speciaal gevoel op, des te meer door het geweldige avontuur van een seizoen geleden. “Volgens mij heeft iedereen dat wel. Het is nou niet dat de KNVB-beker dusdanig leefde dat daar onwijs veel publiciteit naar uitging. Het was uiteindelijk altijd een toernooi met een aantal bvo’s en een mooie finale. Maar door het succes dat wij hebben neergezet, denk ik dat het op een andere manier is gaan leven. Dat geeft mijzelf natuurlijk ook wel een speciaal gevoel. Wat we vorig jaar neergezet hebben, is heel knap. En het heeft ontzettend veel publiciteit opgeleverd, vooral voor de club.” De beleving is in het hier en nu wel anders, in de hele breedte welteverstaan. “Nu zitten er toch ook weer vier amateurclubs bij de laatste zestien. Zo zie je maar weer dat het toch altijd bijzondere wedstrijden zijn waarin je soms ook wel boven jezelf uit kan stijgen.”

‘Volendam beter dan Den Bosch en Emmen’

Van Leeuwen weet wel dat VVSB weer een flinke berg te bedwingen heeft. “Volendam staat natuurlijk niet voor niets netjes vierde in de eerste divisie, met een paar klinkende overwinningen de laatste weken. Dus het wordt voor ons een moeilijke wedstrijd, een zware wedstrijd. Maar wij gaan er alles aan doen om het Volendam zo moeilijk mogelijk te maken.” In het afgelopen seizoen won de toenmalige topklasser echter van FC Emmen én FC Den Bosch. “Volendam is van een andere categorie. Ze zijn ook weer niet te vergelijken met Utrecht, dat we vorig jaar in de halve finale hadden. Maar het is wel een betere ploeg dan Den Bosch en Emmen.”

Business as usual

De selectie en staf van VVSB zal zich niet per se op een speciale manier voorbereiden op de bekerclash. “Die gasten gaan ‘s ochtends gewoon naar hun werk. Dan verzamelen we om half twee en eten we wat bij Van der Valk in Volendam, vlak voor de wedstrijd. En dan zijn we rond vijven bij het stadion en om half zeven volgt de aftrap. Eigenlijk niks anders dan anders.”

Van Leeuwen vindt dat zijn team het label ‘cupfighter’ best verdient. “Als je twee jaar achter elkaar zo ver komt, dan denk ik van wel. Wat je daar precies mee moet, weet ik ook niet. Voor ons is de competitie belangrijk. En dit zijn dan de mooie affiches die je mee mag maken, in je leven. Dus we moeten er enerzijds geweldig van genieten dat we weer zo ver zijn gekomen , maar anderzijds is het natuurlijk ook geen schoolreisje naar Volendam. We gaan gewoon proberen die wedstrijd te winnen. Ik heb al een aantal uitspraken van Volendam gelezen, dat ze snel willen scoren. Dat is ook begrijpelijk, maar wij hebben zo onze eigen ideeën, die we gaan loslaten op de wedstrijd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD