dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Leeuwen: "Dan had het een heet avondje kunnen worden"

Van Leeuwen: “Dan had het een heet avondje kunnen worden”

Na de halve finale van vorig jaar hield het KNVB Beker-avontuur voor VVSB ditmaal bij de laatste zestien op. FC Volendam was met 4-1 te sterk. Toch was trainer Wilfred van Leeuwen tevreden. “Ik denk dat we al met al een goede pot op de mat hebben gelegd. Binnen onze mogelijkheden hebben we bij vlagen, met name in balbezit, dingen laten zien die ik eerder bij tegenstanders van Volendam niet gezien heb. Wat dat betreft kun je die gasten alleen maar complimenten geven”, vertelde hij tegenover Omroep West.

Had heet avondje kunnen worden

VVSB kwam snel op 1-1 dankzij Giovalli Serbony die een slechte terugspeelbal wist af te straffen. Daarna ging doelman Ruben Valk vreselijk in de fout (2-1) en liep Volendam nog voor rust naar 3-1. Na een uur kwam de 4-1 er overheen, terwijl VVSB juist in de tweede helft een periode sterk was. “Als we toen de aansluitingstreffer hadden kunnen maken, dan had het nog een heet avondje kunnen worden. Ik denk dat we fases van de tweede helft goed gevoetbald hebben. Uiteindelijk heeft Volendam dan wel een dusdanig centrum staan waar je niet zomaar even doorheen loopt.”

VVSB is gegroeid

Het volledige bekeravontuur van de afgelopen twee seizoenen heeft VVSB in meerdere opzichten goedgedaan volgens Van Leeuwen. “De wedstrijden van vorig seizoen hebben ons wel door de vorige ronden heen geholpen. De jongens gaan toch wel wat makkelijker met bepaalde zaken om. Ik denk dat we wel stappen hebben gemaakt.” Ook door de Tweede Divisie. “Die competitie is voor ons zwaar en ook wat fysieker. Uiteraard zijn ook de tegenstanders beter. Het is een heel proces geweest. Al met al maken we steeds meer stapjes. Dus ja, ze zijn verder dan vorig jaar.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD