maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsRijnsburgse BoysVan Leeuwen: 'Bollenstreek is het voetbalwalhalla van Nederland'

Van Leeuwen: ‘Bollenstreek is het voetbalwalhalla van Nederland’

Het hing al in de lucht en zaterdagavond maakte Rijnsburgse Boys het dan officieel bekend: Wilfred van Leeuwen volgt na dit seizoen Pieter Mulders op als hoofdtrainer. De 44-jarige Sassenheimer tekent voor twee seizoenen op de Middelmors.

Geen stap terug

,,Ik ben geboren in Sassenheim, in het hart van de Bollenstreek, het voetbalwalhalla van Nederland. In die streek is Rijnsburgse Boys een van de mooiste clubs. Als bij zo’n vereniging de trainersfunctie vrijkomt, is de keus dus niet zo moeilijk”, licht Van Leeuwen overstap toe op de clubsite van de Uien. ,,Ik zie het zeker niet als een stap terug, vergeleken met FC Eindhoven, dat overigens tot het einde van dit seizoen een mooie uitdaging blijft. Rijnsburgse Boys is een goed georganiseerde club met een ambitieus bestuur, een grote achterban en een goede staf en technische commissie. Bovendien is het ook nog eens dichtbij Den Haag, waar het grootste deel van mijn leven zich afspeelt. Daarom ben ik heel blij dat we rond zijn gekomen.”

Profielschets
Rijnsburgse Boys op haar beurt is blij dat het Van Leeuwen heeft kunnen vastleggen: ,,Nadat enkele weken geleden bekend werd dat we voor het volgende seizoen een nieuwe trainer zochten, hebben we tientallen sollicitaties binnengekregen. Wilfred van Leeuwen was voor ons de beste kandidaat. Hij voldoet perfect aan de door ons opgestelde profielschets, waarin we het diploma coach betaald voetbal als een belangrijke pré hadden opgenomen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD