Home Competities Eerste Divisie Van Leeuwen baalt: 'Spelersbudget is lager dan mij werd voorgespiegeld'

Van Leeuwen baalt: ‘Spelersbudget is lager dan mij werd voorgespiegeld’

Hoewel andere clubs in de Eerste Divisie met jaloers blikken naar het budget van FC Twente kijken, vindt technisch directeur Ted van Leeuwen het geld waarmee hij kan werken wat beperkt. Dat zegt de eindverantwoordelijke voor het Twentse spelersbeleid in Tubantia.

- Advertentie -

,,Feit is dat het spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld toen ik hier naar toe werd gelokt. Feit is ook dat er, ondanks alle problemen, al transfers voorbereid hadden kunnen worden in de periode dat ik hier nog niet was. Dat is niet gebeurd. Dat komt doordat hier mensen de leiding hebben zonder kennis van de voetbalwereld.”

Inmiddels begint de tijd behoorlijk te dringen: ,,Ik ben net zo ongeduldig als de supporters. Maar je moet geen spelers gaan halen omdat er nu eenmaal wordt verwacht dat je wat haalt. Je kunt je geld maar één keer uitgeven en als je het verkeerd doet, heb je daar het hele seizoen last van en het jaar daarna ook nog. Dan maar langer wachten en hopen dat die spelers die je graag wilt voor Twente kiezen.”

,,Ik ga geen bedragen noemen, maar er is minder te besteden dan iedereen denkt. En een beperkende factor is dat we slechts contracten voor twee seizoenen kunnen aanbieden. Want voor die periode zijn we gedekt dankzij de hulp van de investeerders. Dat is op zich heel mooi, maar wat mij ergert is dat er meer wordt gekeken naar wat het kost, dan naar wat het oplevert. Ik wil niet alleen voor de korte termijn bezig zijn, maar ook waarde creëren voor FC Twente. Met AZ als voorbeeld. Dus talentvolle spelers halen en die voor minstens drie jaar laten tekenen, om ze vervolgens voor veel geld te kunnen doorverkopen. Dat kan onder de huidige omstandigheden niet. Sommige jongens die we graag zouden halen, haken om die reden ook af.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES