Volg ons

Cambuur Leeuwarden

Van Koesveld verruilt Heerenveen voor SC Cambuur, Go Ahead huurt Lelieveld

Van Koesveld verruilt Heerenveen voor SC Cambuur, Go Ahead huurt Lelieveld

SC Cambuur heeft wederom een speler toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. Robbert van Koesveld werd losgeweekt bij rivaal sc Heerenveen. Go Ahead Eagles bereikte met Vitesse een akkoord over de tijdelijke overname van Julian Lelieveld. De transfers werden vrijdag bekend gemaakt op de officiële websites van de clubs. 

Helmond Sport
De 23-jarige linkervleugelverdediger ondertekende een contract voor één seizoen waarin SC Cambuur een eenzijdige optie liet opnemen voor één extra jaar. De voorgaande twee seizoenen kwam de speler van sc Heerenveen op huurbasis uit voor Helmond Sport, daar kon hij rekenen op een basisplaats. Technisch manager van SC Cambuur Foeke Booy gaf op de voornoemde website uitleg over het aantrekken van Van Koesveld. ,,Onze intentie is om het elftal van achter uit op te bouwen en met de komst van Robert hebben we daar een volgende stap in gezet. Robert zou je een moderne verdediger mogen noemen. Hij is in de eerste plaats goed in verdedigend opzicht, maar ook aan de bal heeft hij kwaliteiten.”

Huurling in Deventer
Lelieveld (20) is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse. Hij speelde tot dusver negen wedstrijden in het eerste elftal van de Arnhemse formatie. Dit seizoen was hij vooral actief bij Jong Vitesse waarmee hij beslag wist te leggen op het kampioenschap in de Derde Divisie van het zondagvoetbal.

Advertentie
Advertentie

Meer over Cambuur Leeuwarden