Home Competities Eerste Divisie Van Huizen (Telstar) na nederlaag : 'Je ziet dat FC Twente een...

Van Huizen (Telstar) na nederlaag : ‘Je ziet dat FC Twente een professionele ploeg is’

Toine van Huizen verloor vrijdagavond met zijn ploeg Telstar in het eigen stadion van titelkandidaat FC Twente (1-3). De centrale verdediger sprak na afloop van de wedstrijd lovende woorden over de tegenstander, maar hij had het gevoel dat hij met zijn ploeg een beter resultaat had kunnen behalen tegen formatie uit Enschede. 

- Advertentie -

Strijdplan
Telstar kwam al snel op voorsprong in Velsen, maar moest vrij snel een tegentreffer incasseren. Na negen minuten spelen stond er a een stand van 1-1 op het scorebord.  ,,Het strijdplan was om hoog druk te zetten en ik denk dat ze daar wel een beetje van geschrokken waren in het begin. Jammer dat je dan niet weer op een voorsprong komt, maar dat was een beetje het verhaal van vandaag”, aldus Van Huizen tegenover de camera van FOX Sports.

Doelpunt nodig
De thuisploeg deed in de beginfase niets onder voor FC Twente. Met meer dan een gelijkspel kon de ploeg echter niet gaan rusten na iets meer dan 45 minuten spelen. ,,Je hebt een doelpunt nodig en zo simpel is het. Ik denk dat je veel afgedwongen hebt en dan moet die gewoon vallen. De wedstrijd had voor ons een doelpunt nodig om weer wat vrijheid te krijgen, maar dan kom je jammer genoeg met 1-2 achter. We proberen aan het einde nog wat te creëren met een extra man voorin, maar dan krijg je nog het deksel op de neus. We hebben goed meegedaan en misschien hadden we in bepaalde gevallen de bovenhand als het gaat om druk zetten. Helaas hebben wij het niet omgezet in drie punten.”

FC Twente
Van Huizen zag wel een duidelijk verschil tussen zijn ploeg en die van FC Twente. ,,Je ziet gewoon dat het een professionele ploeg is. Ze blijven geduldig en dan zie je toch dat ze met 1-3 naar huis gaan. Bij ons is het de andere kant van het verhaal. Zij maken de momenten wel af. Ik denk dat wij de betere hand hadden maar niet de doelpunten.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES