woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Eeuwijk viert rentree met goal tegen TEC, Achilles '29 ook ten...

Van Eeuwijk viert rentree met goal tegen TEC, Achilles ’29 ook ten onder tegen VVSB

Waar houdt de vrije val van Achilles ’29 op? De Groesbeekers verloren voor de vijfde maal op rij. Ditmaal was VVSB met 3-2 te sterk voor de Jupiler League-degradant. FC Lisse won nipt van TEC: 0-2.

TEC – FC Lisse 0-2
Na een pittige schorsing keerde Martin van Eeuwijk weer terug in de basis bij FC Lisse. De ploeg van Robbert de Ruiter kende een sterke beginfase, waarin het grote kansen kreeg om de score te openen. Thierry Monteny en Rowdy van der Putten waren echter niet koelbloedig genoeg om af te ronden. Juist toen TEC beter in de wedstrijd kwam, kreeg het een strafschop tegen na een overtreding op Monteny. Van Eeuwijk nam plaats achter de bal en scoorde de 0-1. TEC kwam prima uit de kleedkamer in de tweede helft en vond dat het na een uur spelen een strafschop verdiende wegens hands. De thuisploeg kreeg die echter niet, sterker nog, het zag een kwartier voor tijd de ingevallen Gianluca Maria om onduidelijke redenen van het veld gestuurd worden. Het duel bleef evengoed razend spannend, tot Van der Putten in blessuretijd de voor FC Lisse bevrijdende 0-2 maakte.

VVSB – Achilles ’29 3-2
In hoeverre is de (financiële) onrust binnen de club debet aan de slechte resultaten van Achilles ’29 in de voorbije weken? Feit is dat de equipe van coach Eric Meijers zaterdagavond haar vijfde nederlaag op rij leed. VVSB kende een droomstart door een schitterend vroeg doelpunt van Guido Pauw, die de bal heerlijk langs doelman Timo Plattel krulde. Nadat Bekooij twee aardige kansen niet wist te benutten, maakte Jordy Zwart na twintig minuten de 2-0. Binnen het half uur leek het duel beslist, toen Mo el Osrouti werd diepgestuurd en bekwaam afrondde: 3-0. Het antwoord van Achilles kwam vlot. Een fraai afstandsschot van Marijn de Kler zorgde voor 3-1. Met twee wissels al na een half uur was de onvrede van Meijers duidelijk. Na een uur spelen werd het duel pas echt weer spannend, toen Niels Wouters via de onderkant van de lat de 3-2 binnenkopte na een fase waarin Achilles aandrong. In de meeslepende slotfase die volgde had El Osrouti kansen om het duel in het slot te gooien, maar namens Achilles had Niek Versteegen ook zomaar gelijk kunnen maken. Het bleef echter bij 3-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD