dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsFC LisseVan Eeuwijk: 'Mijn naam heb ik tegen'

Van Eeuwijk: ‘Mijn naam heb ik tegen’

Martin van Eeuwijk speelde een hoofdrol in de derby tussen Rijnsburgse Boys en FC Lisse. De aanvallende middenvelder kreeg zijn derde rode kaart in de afgelopen negen duels die hij namens FC Lisse speelde. ,,Mijn naam heb ik sowieso tegen. Dat voel je gewoon en dat ligt misschien ook aan mijzelf”, stelde hij na afloop tegen FOX Sports.

Zwaar onterecht
Over het bewuste moment stelde hij: ,,Het was een ingooi vanaf de zijkant. Ik draai weg en er ontstaat een soort duel. Ik glij uit en raak per ongeluk die jongen. Ik ben negentig kilo en kan m’n been niet meer neerzetten. Zwaar onterecht naar mijn mening. Volgens mij komt die jongen zelf gestrekt in. Het was helemaal de wedstrijd er niet naar. Dat de bank van Rijnsburg opspringt begrijp ik nog wel. Het is een wedstrijd, ze willen winnen.”

Wedstrijd kapot gemaakt
Niet te spreken is Van Eeuwijk over de rol die scheidsrechter Vries speelde in het duel: ,,De scheidsrechter heeft de wedstrijd kapot gemaakt. Ik vond hem sowieso heel slecht fluiten. Ik hoop dat de beelden uitwijzen dat ik in ieder geval geen schorsing krijg.”

Terugkijken
Van Eeuwijk erkent dat drie rode kaarten in negen duels nogal buitensporig is: ,,Dat is inderdaad ongelofelijk veel. Maar vandaag had absoluut geen rood mogen zijn. Ik hoop dat de scheidsrechter het zelf terug gaat kijken en het inziet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD