dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Diermen niet herkiesbaar als technische man Spakenburg

Van Diermen niet herkiesbaar als technische man Spakenburg

Spakenburg moet op zoek naar een technische man. Jan van Diermen heeft besloten om na vier jaar zich niet opnieuw herkiesbaar te stellen. ‘Zwarte Jan’ kwam eind 2012 terug in de functie van bestuurslid technische zaken, toen er grote chaos was ontstaan. Dat hield nog even aan, waarop Van Diermen zelfs noodgedwongen één duel als eindverantwoordelijke voor de groep stond omdat hij wel over de juiste papieren beschikte. Degradatie uit de Topklasse werd zelfs maar op het nippertje ontlopen.

Hoogtepunt in de historie

Vervolgens werd er een nieuwe selectie gevormd, met in 2014 het behaalde landskampioenschap. “Het was een bijzonder intensieve periode met veel uitdagingen, zullen we maar zeggen. We kunnen wel stellen dat de beslissingswedstrijd in Volendam tegen GVVV tot de absolute hoogtepunten behoort in de historie van onze vereniging.” Na een zinderend duel werd de titel in de Topklasse gepakt en twee weken later tegen AFC ook de landstitel.

Nieuw elan en enthousiasme

In de Tweede Divisie wil Spakenburg opnieuw bovenin meedraaien en na een moeizame voorbereiding lijken de Blauwen de draad weer aardig op te pakken. Van Diermen op de clubs: “De vooruitzichten zijn goed. We hebben een uitstekende technische staf, een kwalitatief sterke selectie en ik bespeur weer nieuw elan en enthousiasme. Kortom, ik denk dat we weer stappen vooruit hebben gezet en dat er een goede basis is om verder te groeien.”

Niet nog vier jaar

Toch besloot hij om zelf niet verder te gaan. “Een moeilijke beslissing, waar ik best lang over heb nagedacht. Na lang wikken en wegen en ook gesprekken met het bestuur, met Melrik en Marjo en met het gezin thuis, heb ik het moeilijke besluit genomen om niet door te gaan. Als ik opnieuw gekozen zou worden door de leden, zou ik me weer voor vier jaar moeten vastleggen. Mijn gevoel zegt dat dat te veel van het goede is. Het is een bijzonder uitdagende functie, maar ook eentje waar je al je ziel en zaligheid moet ingooien, in het belang van de club. Daarom denk ik dat een nieuwe periode van vier jaar voor mij te lang is. Het wordt tijd voor verjonging en voor een nieuw gezicht.”

Zo snel mogelijk naar de Jupiler League

Ook zijn rechterhand Melrik Beukers stopt. Die geeft de opvolgers wel een forse opdracht mee. “Ik wil met de Blauwen op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Dus wat mij betreft zo snel mogelijk naar de Jupiler League. Die mogelijkheid is er nu, dus dat moet de opdracht worden voor de nieuwe technische commissie. En daar moet iedereen in de vereniging aan mee willen werken. Die ambitie moet er binnen alle geledingen van de club zijn, lijkt mij. Zo niet dan ontstaan er op de langere termijn problemen en dat zou ik heel jammer vinden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD