zaterdag, 18 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVan der Zee: 'Sluiting scheiding amateur- en profvoetbal is bespreekbaar'

Van der Zee: ‘Sluiting scheiding amateur- en profvoetbal is bespreekbaar’

Circa een half jaar na de beruchte van de KNVB-vergadering waarin directeur Jan Dirk van der Zee tegenover tientallen boze en verontruste bestuurders van amateurclubs stond en besloten werd ’terug naar de tekentafel te gaan’, treedt Van der Zee weer naar buiten met de vorderingen van de afgelopen maanden.

Goed plan mét draagvlak
,,Er zijn de laatste maanden twee verkenners op pad gestuurd. Die zijn met tal van clubs uit allerlei geledingen in gesprek gegaan. Hun bevindingen leggen ze deze week voor het eerst voor aan een speciale projectgroep. Op zichzelf ligt er een heel heldere vraag op tafel: hoe ziet de ideale voetbalpiramide er uit? Dat er straks een goed plan ligt mét draagvlak”, stelt hij in een groot interview met het AD.

Vertrekpunt
Dat plan kan betekenen dat bijvoorbeeld de scheiding tussen amateurclubs en de profsector weer terugkeert: ,,Als wij in Nederland tot de conclusie komen dat we de boel tussen profs en amateurs weer willen afsluiten, dan kan dat. Maar er zijn meer opties. Het is zeker niet per se het vertrekpunt. Hoe complex deze discussie ook is, ik sluit zeker niet uit dat er een model uit komt waar iedereen uiteindelijk mee kan leven. Amateurs én profs.”

Kwaadaardige vijand
De KNVB-directeur vervolgt: ,,Het is óók heel belangrijk om onze eigen amateurvoetbalcultuur te koesteren. Al die clubs, al die honderdduizenden leden in het hele land, al die sportcomplexen. Uniek in de wereld.” Van der Zee heeft zich echter wel gestoord aan de vele pijlen die op Zeist gericht werden: ,,Waar ik me in algemene zin wel over verbaas, is de manier waarop de KNVB steeds als een soort kwaadaardige vijand wordt weggezet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD