Volg ons

Derde Divisie

Van der Zee noemt kritiek op voetbalpiramide ‘gezeur’

Van der Zee noemt kritiek op voetbalpiramide ‘gezeur’

Het belooft een belangrijk jaar te worden voor het topamateurvoetbal. Na maanden van radiostilte zegt de KNVB medio maart dan eindelijk met een voorstel over de voetbalpiramide te komen waarbij echt geluisterd wordt naar de wensen van de clubs. Opvallend is echter de toon van de meest recente column van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB.

Gezeur
De bestuurder doet de kritiek op de voetbalpiramide af als ‘gezeur’. In zijn column schrijft Van der Zee: ,,Zelf hoop ik zo snel mogelijk een punt te kunnen zetten achter het gezeur binnen de voetbalpiramide. Verschillen van inzicht over licentievoorwaarden en de beloften voeren daarin nog steeds de boventoon. Zodoende werken we nu aan een voorstel waarin het voetbal weer volledig centraal komt te staan. In de komende bondsvergadering verwachten we groen licht te krijgen voor deze aangepaste opzet.”

2017
Ook zijn laatste column van 2017 was al opvallend. Ondanks een dramatisch jaar voor het Nederlands elftal, chaos binnen de tak betaald voetbal en de KNVB zelf en aanhoudende kritiek vanuit het topamateurvoetbal kwalificeerde Van der Zee 2017 als ,,een goed jaar.”

Een goed jaar
Hij schreef: ,,Als je langs de lijn staat en de KNVB van een afstandje hebt gevolgd, vind je misschien dat de bond dit jaar een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Per slot van rekening ontstond er een hoop gedoe rond de voetbalpiramide, rommelde het binnen de top van het betaald voetbal en wist het Nederlands elftal zich niet te plaatsen voor het WK in Rusland. Toch kan ik geen andere conclusie trekken, dan dat 2017 een goed jaar was voor het amateurvoetbal.”

Discussieer mee!

Meer over Derde Divisie