zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVan der Zee laat zich horen: "Woensdag nog geen besluit"

Van der Zee laat zich horen: “Woensdag nog geen besluit”

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee heeft in een mail aan alle genodigden voor de bijeenkomst van 28 juni medegedeeld dat er nog niets besloten is over de toetreding van acht extra beloftenteams. De druk op Van der Zee en de KNVB nam afgelopen week meer en meer toe, omdat de onvrede over de beloftenteams op de hogere amateurniveaus nog verder was toegenomen.

Mail Van der Zee

Op het nieuws dat er vanaf het seizoen 2018-2019 acht extra beloftenteams toegelaten zullen worden kwamen de clubs in actie. Er werden verschillende brieven naar de KNVB ter attentie van Van der Zee gestuurd. Daarin werd gedreigd met stappen als er daadwerkelijk werd besloten nog meer beloftenteams toe te laten. Morgen (woensdag) komen de clubs bijeen in Zeist en in de aanloop naar die bijeenkomst voelde Van der Zee zich genoodzaakt de clubs gerust te stellen. “De bedoeling van deze avond is om het compromismodel over extra instroom van beloften in het seizoen 2018/’19 aan de verenigingen toe te lichten en te toetsen”, valt in de mail te lezen van Van der Zee. “Nadrukkelijk wil ik aangeven, dat er nog geen besluit is genomen.”

Spoedig besluit

Met de mail geeft Van der Zee aan dat de bijeenkomst niet wordt gebruikt door de KNVB om besluiten mede te delen. Het is volgens de directeur amateurvoetbal wel de bedoeling om op korte termijn knopen door te hakken. “Zeer spoedig na de bijeenkomsten die deze week met de clubs (amateur- en betaald voetbal) worden gehouden, zullen de besturen van amateur- en betaald voetbal een besluit nemen over de extra instroom van beloftenteams.”

Lees ook de open brief van Jelmer Geerds aan Jan Dirk van der Zee

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD