Volg ons

Aan het woord

Van der Zee: ‘Er komen geen extra beloftenteams meer bij’

Van der Zee: ‘Er komen geen extra beloftenteams meer bij’

Een opvallende uitspraak van Jan Dirk van der Zee in zijn column op de website van de KNVB. Daar stelt de directeur amateurvoetbal dat er helemaal geen extra beloftenteams meer bijkomen. Eerder stelde hij op de bijeenkomst met 160 afgevaardigden van clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse dat er de komende twee seizoenen geen nieuwe Jong-teams meer instromen.

Wederzijds begrip
Van der Zee zegt dat het beter was geweest wanneer de bijeenkomst veel eerder had plaatsgevonden: ,,Daarom had ik liever eerder een gesprek gevoerd zoals afgelopen woensdag. Dat was een bewogen avond met felle discussies, waar uiteindelijk veel is opgehelderd en uitgesproken. Er is wederzijds begrip ontstaan en overeenstemming over onze gezamenlijke vervolgstappen.”

Oplossing
Om vervolgens letterlijk te schrijven dat er helemaal geen beloftenteams meer zullen instromen: ,,Zo is afgesproken geen extra beloftenteams meer toe te laten en de KNVB-directies gaan met hun achterban terug naar de tekentafel. Daar werken ze aan een oplossing die past bij het oorspronkelijke doel van de Tweede en Derde divisie: komen tot één competitie met meer strijd, uitdaging en kansen.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Aan het woord