Volg ons
Sandor van der Heide IJsselmeervogels

Tweede Divisie

Van der Heide trekt video-analist aan voor IJsselmeervogels

Van der Heide trekt video-analist aan voor IJsselmeervogels

Met de promotie van IJsselmeervogels naar de Tweede Divisie is er ook een extra staflid aangesteld. Dinsdagavond heeft trainer Sandor van der Heide een akkoord bereikt met Bertus van Effrink. De ervaren trainer gaat aan de slag bij de Rooien als video-analist. Hij heeft daarvoor zijn contract bij ’t Gooi ingeleverd.

Beelden liegen niet

“Sandor werkte al met een dergelijk filmsysteem bij De Graafschap en hij heeft dat nu ook geïntroduceerd op De Westmaat”, aldus Van Effrink tegenover De Gooi- en Eemlander. “De thuiswedstrijden worden vanaf de tribune opgenomen en dan wordt er speciaal gelet op hoe de standaardsituaties verlopen, of spelers de vooraf afgesproken taken hebben nagekomen. Spelers kunnen nog wel eens geneigd zijn om de schuld bij anderen te leggen als iets is misgegaan. Maar beelden liegen niet.”

Derde oog van de trainer

Van Effrink speelde vroeger voor Huizen en heeft in het Gooi het afgelopen decennia diverse clubs getraind waaronder AH’78, BVV’31 en afgelopen seizoen ’t Gooi. Hij had een nieuw contract getekend, maar heeft deze nu verscheurd. Dit komt mede door het vertrek van het grootste deel van de selectie bij deze club. De kans bij IJsselmeervogels kwam dan ook als geroepen. “Ik zie het echt als een geweldige uitdaging bij een fantastische club. In mijn tijd als speler van Huizen had ik al een zwak voor IJsselmeervogels. Je moet het zo zien: ik word het derde oog van de hoofdtrainer op de tribune. In mijn gesprek met Sandor had ik direct het gevoel dat er een klik tussen ons was.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie