dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan der Heide: 'Je speelt je niet zomaar even in de middenmoot'

Van der Heide: ‘Je speelt je niet zomaar even in de middenmoot’

Sandor van der Heide lijkt helemaal op zijn plek bij IJsselmeervogels. In zijn eerste volledige seizoen bij de club wist hij de Rooien direct naar het kampioenschap in de Derde Divisie te leiden: ,,Als je ziet waar we vandaan komen, is het extra knap dat we binnen een jaar terug zijn. Ook nog als kampioen.”

Lange adem
,,De competitie telde voor de eerste keer 34 wedstrijden, dan moet je een heel lange adem hebben. Spakenburg zal dat komend seizoen ook ondervinden”, vervolgt de Friese coach in het AD. ,,Je moet een heel seizoen redelijk tot goed zijn om een prestatie te leveren. Wij moeten er nu voor zorgen dat wij als club stabieler worden en zo onze plek in de tweede divisie vaststellen.”

Doelstelling
Van der Heide begrijpt dat de clubleiding voorzichtig is geweest in de geformuleerde doelstelling: ,,Laten we vooropstellen dat het een zware competitie is. Soms wordt daar nog wel iets te gemakkelijk aan voorbijgegaan, maar je speelt je niet zomaar even in de middenmoot. Het linkerrijtje in de derde divisie is een goed niveau, maar het rechterrijtje in de tweede divisie is echt een stuk sterker. Je hebt geen ploegen meer die zijn gepromoveerd uit de hoofdklasse, dus het niveau is over het algemeen omhoog gegaan. Daarom hebben we ook een voorzichtige doelstelling uitgesproken: handhaving. Als het seizoen enige tijd onderweg is, kunnen we dat altijd nog bijstellen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD