dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVan der Heide: "Het plan voor ASWH heeft gewerkt"

Van der Heide: “Het plan voor ASWH heeft gewerkt”

IJsselmeervogels is dankzij de 2-0-zege op ASWH opnieuw FC Lisse zeer dicht genaderd. Op De Westmaat wisten de Rooien het spel van de bezoekers flink lam te leggen en met name daarover was trainer Sandor van der Heide zeer tevreden.

Ander systeem bedacht

“Dit is een mooie dag, zeker als je dan de andere uitslagen ziet. FC Lisse verliest en wij winnen van een directe concurrent. Dan moet je gewoon blij zijn”, vertelde hij tegenover IJsselmeervogels TV. “Het was van beide kanten geen spectaculaire wedstrijd. ASWH speelt een heel apart systeem en daar hebben wij wat op bedacht. We hebben van te voren gezegd dat als iedereen 95 minuten lang vanuit zijn taak speelt, dan gaan we hier niet verliezen. Dat was dan namelijk onmogelijk. En vanaf moment één is dat gebeurd, dus het plan heeft gewerkt.”

Kracht van ASWH onschadelijk gemaakt

“Het ene systeem is het andere niet. En het is ook niet zo dat één systeem altijd werkt, want je hebt ook met een tegenstander te maken. Je moet altijd kijken naar de kracht en de sterkte van de tegenstander. En de manier waarop jij je dan als beste kunt verkopen. Uit speelden we achterin één op één tegen hun spitsen. Dat wilde ik niet nog een keer, want daar zijn ze heel gevaarlijk in. Met een extra centrale verdediger kon Shanon Carmelia ook dieper spelen en dus in zijn kracht.” Dat bleek, want hij scoorde de 2-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD