Volg ons
Sandor van der Heide IJsselmeervogels

Derde Divisie Zaterdag

Van der Heide: “Het plan voor ASWH heeft gewerkt”

Van der Heide: “Het plan voor ASWH heeft gewerkt”

IJsselmeervogels is dankzij de 2-0-zege op ASWH opnieuw FC Lisse zeer dicht genaderd. Op De Westmaat wisten de Rooien het spel van de bezoekers flink lam te leggen en met name daarover was trainer Sandor van der Heide zeer tevreden.

Ander systeem bedacht

“Dit is een mooie dag, zeker als je dan de andere uitslagen ziet. FC Lisse verliest en wij winnen van een directe concurrent. Dan moet je gewoon blij zijn”, vertelde hij tegenover IJsselmeervogels TV. “Het was van beide kanten geen spectaculaire wedstrijd. ASWH speelt een heel apart systeem en daar hebben wij wat op bedacht. We hebben van te voren gezegd dat als iedereen 95 minuten lang vanuit zijn taak speelt, dan gaan we hier niet verliezen. Dat was dan namelijk onmogelijk. En vanaf moment één is dat gebeurd, dus het plan heeft gewerkt.”

Kracht van ASWH onschadelijk gemaakt

“Het ene systeem is het andere niet. En het is ook niet zo dat één systeem altijd werkt, want je hebt ook met een tegenstander te maken. Je moet altijd kijken naar de kracht en de sterkte van de tegenstander. En de manier waarop jij je dan als beste kunt verkopen. Uit speelden we achterin één op één tegen hun spitsen. Dat wilde ik niet nog een keer, want daar zijn ze heel gevaarlijk in. Met een extra centrale verdediger kon Shanon Carmelia ook dieper spelen en dus in zijn kracht.” Dat bleek, want hij scoorde de 2-0.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag