maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsVan der Heide: 'Het lichaam zei stop'

Van der Heide: ‘Het lichaam zei stop’

Toen hij vorige week donderdag na de training bij IJsselmeervogels bijna in slaap viel achter het stuur wist Sandor van der Heide dat hij dringend moest ingrijpen in zijn combinatie van functies bij IJsselmeervogels en De Graafschap: ,,Het lichaam zegt op een gegeven moment stop.”

Droom
Tegenover IJsselmeervogels TV legt de opgestapte coach uit: ,,Ik zat vorige week donderdag in de auto en viel bijna in slaap achter het stuur. Dat was voor mij een teken van: dit wordt teveel. De maandag daarop heb ik bij De Graafschap aangegeven dat ik moest stoppen omdat het niet meer vol te houden was. Henk de Jong wilde me daar echter heel graag houden. Toen ben ik met de club in gesprek geraakt en hebben ze me een contract aangeboden. Daar ben ik mee akkoord gegaan. Ik ben een jonge trainer, uiteindelijk ligt daar immers mijn droom, mijn ambitie, alleen het is wel dubbel omdat ik het hier bij IJsselmeervogels een ongelofelijk fijne tijd heb gehad. Dat maakt het lastig.”

Moment is klote
Van der Heide beseft dat hij de Rooien opzadelt met een probleem zo kort voor de start van de Tweede Divisie. ,,Het moment is gewoon klote. Als je dat van te voren weet doe je het anders. Ik had graag dit seizoen anders afgemaakt met lijfsbehoud, maar het lichaam zei op een gegeven moment ook stop. Dan sta je voor een dilemma.”

Fijne vent
De Friese coach nam gisterenavond afscheid van de selectie. Voorzitter Frank van den Bos: ,,De reactie van de spelers was verslagen en aangedaan”, zegt hij tegenover LOS Sport. Ondanks de teleurstelling van het besluit, heeft hij lovende woorden over voor Van der Heide: ,,Afgelopen twee jaar hebben we buitengewoon plezierig samengewerkt. Sandor is een fijne vent. Niet alleen voor de spelersgroep, maar ook voor de vereniging en de pers.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD