dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVan der Heide: 'Achteruit lopen is teken van angst'

Van der Heide: ‘Achteruit lopen is teken van angst’

IJsselmeervogels-coach Sandor van der Heide gaat ongetwijfeld komende week tijdens de training aandacht besteden aan de verdedigende taken bij standaardsituaties. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg moesten zaterdag bij Rijnsburgse Boys liefst vier treffers incasseren uit dode spelmomenten.

Voldoende hinderen

“We hebben genoeg lengte in de ploeg en bij dat soort situaties heeft iedereen een vaste man”, stelt de Friese coach tegenover TweedeDivisie.org. “Het enige wat je dan hoeft te doen is zorgen dat je directe tegenstander niet kan scoren. Gewoon zorgen dat je hem voldoende hindert om niet gevaarlijk te worden. Maar het probleem is dat we achteruit lopen, dat is een teken van angst. En als er één angstig is en terugkruipt, moet de rest ook mee omdat hij anders buitenspel opheft. We moeten daarin scherper zijn.”

Ontvreden, maar ook tevreden

Van der Heide vervolgt: “Ik ben ontevreden over de tegengoals, maar wel tevreden over de goals die we zelf maakten. We hielpen de tegenstander onnodig in het zadel en vergaten het bovendien af te maken bij de 2-3. Los daarvan was het een moeilijke wedstrijd op een moeilijk veld. In de tweede helft waren we aan de bal beter dan Rijnsburg. Ik had toen ook niet het gevoel dat ze er voetballend doorheen zouden komen.” Hoewel de Uien er voetballend niet doorheen kwamen, waren ze wel alerter bij spelhervattingen. Door de 4-3 zege staat Rijnsburg in verliespunten gelijk met de Vogels en lijken liefst vijf ploegen mee te gaan doen om de titel in de Derde Divisie Zaterdag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD