woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan den Meiracker doorbreekt 'spreekverbod': "Geen kampioen worden"

Van den Meiracker doorbreekt ‘spreekverbod’: “Geen kampioen worden”

Na een wekenlang ‘spreekverbod’ heeft Spakenburg-spits Danny van den Meiracker in Voetbal International zich eindelijk uitgesproken over de magere prestaties van de Blauwen dit seizoen. Ondanks zijn rol als aanvoerder weigerde Van den Meiracker afgelopen weken met journalisten te praten. Niet omdat trainer Hans van de Haar of de clubleiding hem dat verbood, maar omdat hij zelf geen trek had om kritische vragen te beantwoorden.

Leuker dan dat je voor niks speelt

In het voetbalweekblad stelt de aanvaller uit Baarn over de slechte reeks waaraan Spakenburg bezig is: “We zitten in een mindere fase en het zit niet mee, zoals tegen AFC en GVVV met tegengoals in de slotfase. We hebben een goede serie nodig.” Onrustig wordt hij niet van de druk binnen de club: “Natuurlijk wordt er wel iets verwacht van ons, onbewust zal dat bij sommige jongens best een rol spelen. Die verwachtingen zijn prima. Wij krijgen elke maand keurig onze centjes, daar mogen de supporters best resultaten voor terugzien. Ik ben het wel gewend hier en vind het stiekem ook wel mooi. Het is toch leuker dan dat je voor niks speelt.”

Jupiler League niet leuk, Topklasse leuker dan Tweede Divisie

Opvallend is de uitspraak dat Van den Meiracker dit seizoen geen kampioen wil worden, ondanks het feit dat de Blauwen toch echt elk jaar de ambitie hebben om aan het einde van het seizoen met de kampioenschaal te staan: “Ik zou helemaal geen kampioen willen worden nu er promotie naar de Jupiler League aan vast zit. Ik ben vanuit de Jupiler League teruggegaan naar de amateurs, omdat ik het eerlijk gezegd niet echt heel leuk vond. Ik heb bewust voor de combinatie en werk en voetbal gekozen door op dit niveau te spelen. Ik vond de Topklasse ook leuker dan de Tweede Divisie. Die verschillende speeltijden vind ik helemaal niks. En nu moet ik de Jupiler League in als ik kampioen word. Voor jonge jongens kan het interessant zijn, voor mij niet.”

Eerst presteren

Tenslotte gaat de spits ook in op zijn persoonlijke toekomst: “Ik weet ook nog niet of Spakenburg verder wil met me. Mijn overeenkomst loopt af, ik heb nog niks gehoord. Maar met de vier goals die ik heb gemaakt, heb ik niet zo veel te vertellen. Eerst presteren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD