dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan den Meiracker bezorgt Spakenburg de winst, ook VVSB wint

Van den Meiracker bezorgt Spakenburg de winst, ook VVSB wint

Spakenburg heeft met 2-1 van Barendrecht gewonnen en behield daarmee een plek in de middenmoot van de Tweede Divisie. Danny van den Meiracker kroonde zich als invaller tot matchwinner, door de 2-1 voor zijn rekening te nemen. VVSB won met 2-0 van Excelsior Maassluis en boekte daarmee een paar plaatsen winst op de ranglijst.

Spakenburg – Barendrecht 2-1

In de week voor de wedstrijd tegen Barendrecht kreeg Spakenburg goed nieuws vanuit Zeist. Danny van den Meiracker kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Kozakken Boys een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden. Maar dit werd teruggebracht naar één wedstrijd, waardoor de aanvoerder van Spakenburg gewoon mocht spelen tegen Barendrecht. Toch besloot trainer Hans van de Haar hem op de bank te posteren. Een keuze die later perfect bleek uit te pakken, want als invaller bezorgde Van den Meiracker Spakenburg een 2-1-overwinning.

Barendrecht hoopte Spakenburg onder zich te houden op de ranglijst. Daar was minimaal een gelijkspel voor nodig en lange tijd leken de bezoekers ook op de goede weg. In de eerste helft schoot Richard Stolte Barendrecht vanaf grote afstand op een 0-1-voorsprong. In de tweede helft viel het echter de verkeerde kant op voor de bezoekers. Spakenburg scoorde direct na de pauze. Philip Ties maakte de 1-1 en even later moest Barendrecht met tien man verder, omdat aanvoerder Joey Jongman zijn tweede gele kaart kreeg. Toch was de eerste écht grote kans daarna voor het team van trainer Adrie Poldervaart. Daniel Esajas was dicht bij de 1-2, maar Ralph Dua voorkwam een doelpunt. Op dat moment was Van den Meiracker al ingevallen en dat bleek een gouden zet van Van de Haar. De aanvaller scoorde tien minuten voor tijd de 2-1 en dat bleek de winnende treffer.

VVSB – Excelsior Maassluis 2-0

VVSB speelde met de bekerwedstrijd tegen FC Volendam nog in de benen. Daar leek het echter weinig last van te hebben tegen Excelsior Maassluis. Na een kwartier kwam de thuisploeg namelijk al op voorsprong via Tommy Bekooij. Hij tikte van dichtbij binnen, nadat Giovialli Serbony een voorzet had doorgekopt. Excelsior M was aangeslagen na de tegentreffer, omdat het zelf eerder had verzuimd de score te openen. VVSB kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit, maar wist de score niet verder uit te breiden.

De tweede helft begon een fractie later dan gepland. Nadat de spelers zich weer op het veld verzameld hadden, kon Jordy Zwart zijn maaginhoud niet binnen houden. Desondanks kon de verdediger van VVSB het duel daarna hervatten. Excelsior Maassluis probeerde het in de tweede helft wel, maar slaagde er maar niet in om door de defensie van VVSB te snijden. Toen Maikey Parami tien minuten voor tijd op fraaie wijze de 2-0 maakte leek de algeheel landskampioen tot gevaarlijke kansen te komen. Toch zaten treffers er niet in voor het team van trainer Jeroen Rijsdijk, waardoor VVSB met 2-0 won en naar de zesde plaats klom.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD