Volg ons
Mike van den Ban Katwijk

Tweede Divisie

Van den Ban maakt na jaar rentree voor Katwijk: ‘Weer lekker genieten, foeballe’

Van den Ban maakt na jaar rentree voor Katwijk: ‘Weer lekker genieten, foeballe’

Waar de derby voor Rijnsburgse Boys en Katwijk in het teken stond van aansluiting houden met de bovenste plaatsen en voor de supporters van beide clubs de eer van het dorp een grote rol speelt, was het voor Mike van den Ban de wedstrijd waarin hij, na een jaar blessureleed, terugkeerde op de velden. Het geluk wat er na de wedstrijd van de nummer 10 afstraalde, was misschien nog wel groter dan de blijdschap over de overwinning van zijn ploeg.

,,Het duurde echt heel lang, maar dit is echt genieten,” vertelt van den Ban met een grote glimlach aan Voetbal247.nl. ,,Toen ik langs de zijlijn stond te wachten schoot het hele jaar wel even door mijn hoofd, maar eindelijk kan ik weer genieten, lekker foeballe.”

Voor van den Ban was het bijzondere bijkomstigheid dat zijn rentree in zo’n grote wedstrijd als Rijnsburgse Boys – Katwijk was. Hij was dan ook content over het spel van zijn ploeg. ,,We hebben als team geknokt en heel weinig weggegeven. Ik denk dat wij hier een verdiende overwinning hebben behaald.”

Jordy Hilterman kroonde zich in zijn eerste derby op de Middelmors tot matchwinner. Toch was de spits ook zelfkritisch: ,,Over mijn eerste helft ben ik niet tevreden. Er gingen simpele dingen niet goed. Balaannames, de goede kleur inspelen. Mijn doelpunt maakt de wedstrijd wel goed voor mezelf, ik ben een spits, ik leef toch op doelpunten,” aldus Hilterman, die verder stelde dat het niet aan het niveauverschil tussen de Tweede en Derde Divisie ligt, dat deze dingen fout gaan. ,,Ik heb ook mijn wedstrijden in Volendam 1 gespeeld en op dat niveau heb ik het ook laten zien.”

Naast de kritische blik in de spiegel was er voor Hilterman ook voldoende om van te genieten. ,,Het was mijn eerste derby en ik vond de sfeer echt fantastisch. Het is ook heerlijk om zulke wedstrijden winnend af te sluiten. Dat wordt straks een heel mooi feestje in de kantine.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie