maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan den Ban helpt Katwijk aan minimale zege op AFC

Van den Ban helpt Katwijk aan minimale zege op AFC

Katwijk heeft voor de tweede week op rij in de allerlaatste minuut weten te winnen. Werd Jong FC Twente in de slotminuut geklopt door een goal van Mark de Loor, nu was Mike van de Ban de grote man tegen AFC. Daarmee staat Katwijk gedeeld tweede met Excelsior Maassluis

Wel willen, maar niet moeten

In een afwachtend openingskwartier had Katwijk de bal en keek AFC toe. De eerste echte kans kwam uit een vrije trap, maar Michiel van Dam schoot de bal recht op Patrick Zonneveld. In een tegenstoot werd AFC via Tom van den Brink voor het eerst gevaarlijk. Zijn verrassende schot in de korte hoek kon door Mark de Vries met moeite worden gepareerd. De eerste helft kabbelde daarna verder waar de echte drive leek te ontbreken. De spelers wilden wel, maar het moeten ontbrak. Tekenend was een kans voor Robbert Susan op slag van rust. Hij mocht vrij uithalen, maar schoof de bal binnenkant voet veel te zacht binnen.

Toch nog in slotminuut

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld, wat het voorland lijkt te zijn voor veel clubs in het linkerrijtje. Geen moment kwam de partij echt los en werd alles op alles gezet. Sporadisch waren er kansen te noteren en dan vooral voor Katwijk. Susan krulde een vrije trap tegen de paal, waarop het bij 0-0 leek te blijven. In de slotminuut viel de treffer alsnog. Een aanval van AFC werd afgeslagen en Katwijk koos voor de lange bal. Marciano Mengerink kopte door en dat bracht Van den Ban in stelling om alleen voor Patrick Zonneveld de bal tegen de touwen te prikken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD