donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapVan de Pavert: ‘Voor sommige vrienden is het lastig kiezen’

Van de Pavert: ‘Voor sommige vrienden is het lastig kiezen’

Of hij gaat juichen als hij vrijdag de 0-1 binnenkopt in de Gelderse derby tussen De Graafschap en NEC? NEC-verdediger Ted van de Pavert moet er even over nadenken, maar denkt van wel. De speler van de koploper van de Jupiler League geeft wel toe dat De Graafschap zijn club is.

Vrienden

,,Ik kwam daar als speler in de D-jeugd en ben er uitgegroeid tot profvoetballer’’, zegt Van de Pavert tegenover Voetbal247.nl. ,,Veel vrienden van mij bezoeken bijna iedere wedstrijd van De Graafschap. Er wordt onderling wel wat gedold over dit duel. Voor sommige van hen is het lastig kiezen, maar ik denk dat ze uiteindelijk wel voor mij juichen. Zelf ging ik vorig jaar nog regelmatig kijken op De Vijverberg, dit jaar is dat wat lastiger. Voordat het seizoen begon heb ik dit duel aangestipt. De Graafschap voelt als mijn club en daarom is dit een speciale wedstrijd.’’

Winst

Ondanks dat de centrale verdediger zijn oude club uit Doetinchem nog altijd een warm hart toedraagt, is er maar één ding dat telt vrijdag voor de 25-jarige huurling van PEC Zwolle. Dat is de winst met NEC. ,,Iedereen begrijpt wel dat ik nu voor NEC speel en dat ik met mijn club zo goed mogelijk wil presteren. Als ik dan een andere wedstrijd weer een keer op de tribune zit bij De Graafschap, juich ik wel weer voor ze.’’

 Sfeer

Door zijn periode bij De Graafschap weet de centrale verdediger als geen ander dat het kan kolken in het stadion van De Superboeren. De verwachting is dat het tegen NEC goed vol zal zitten. ,,De supporters zitten heel dicht op het veld, waardoor je als speler alles heel goed meekrijgt. Bovendien is het sowieso leuker om voor twaalfduizend man te spelen dan voor vijfhonderd man.  Daar krijg je als voetballer op het veld echt een kick van, ook als je bij de uitploeg speelt.’’

Draai      

Van de Pavert nam met NEC de vorige speelronde de koppositie over van Jong Ajax. Na een onwennig begin lijken de Nijmegenaren hun draai te hebben gevonden. De verdediger, die nog onder contract staat bij PEC, speelde tot nu toe alles met de degradant uit de eredivisie. ,,Er is veel veranderd bij NEC. Ook ik kwam pas anderhalve week voor aanvang van de competitie bij de club. In het begin moesten we wennen aan elkaar. Zelf ben ik blij dat ik tot nu toe alles heb gespeeld. Dat was de reden dat ik naar NEC ben gegaan. Het is mooi dat zo’n stap dan ook goed uitpakt.’’

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD