maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar wint rechtszaak over ontslag bij Spakenburg

Van de Haar wint rechtszaak over ontslag bij Spakenburg

Hans van de Haar heeft de rechtszaak gewonnen die hij had aangespannen tegen Spakenburg. De trainer werd aan het begin van het kalenderjaar ontslagen en dat voortijdige vertrek heeft hij aangevochten bij de arbitragecommissie van de KNVB. Met succes, zo meldt RTV Utrecht.

Jaarsalaris uitbetalen

Spakenburg zal door het verliezen van de rechtszaak het jaarsalaris van Van de Haar moeten uitbetalen, wat een forse kostenpost met zich mee brengt. Luttele uren na de terugkeer van het trainingskamp uit Spanje werd Van de Haar ontslagen door de clubleiding. De teleurstellende prestaties en met name de verstandshouding met de selectie was reden voor de club om afscheid te nemen van de trainer. Daarmee was hij slechts een half jaar in dienst, want in de zomer kwam hij na drie zeer succesvolle seizoenen bij FC Lienden richting De Westmaat.

Geen verbetering

Zowel Van de Haar als bestuurslid Martijn Koelewijn willen tegenover de regionale omroep geen uitspraken doen zolang de commissie nog met de ontslagprocedure bezig is. Sinds de winterstop heeft voormalig assistent Arnold Klein het stokje overgenomen en hij heeft naast zich de ervaren Tijs Schipper gekregen. Haalde Van de Haar zes punten uit zijn laatste drie duels, onder leiding van Klein zijn er pas zes punten in zeven wedstrijden gesprokkeld. Daardoor staat Spakenburg nog altijd in de gevarenzone.

Update: Spakenburg wacht op uitspraak

Spakenburg laat echter in een verklaring weten dat het nog afwacht op een uitspraak. “Na toelichting door de raadsheren op resp. het verzoekschrift namens van de Haar en het verweerschrift namens Spakenburg concludeerde de arbitragecommissie dat het contract in ieder geval ontbonden diende te worden op grond van de ernstig verstoorde verhoudingen. Partijen konden het evenwel samen niet eens worden over de voorwaarden van ontbinding. Derhalve ligt de zaak nu weer in handen van de arbitragecommissie die zich zal beraden en naar verwachting binnen vier weken met een uitspraak zal komen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD