woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar: "Geen straftraining, maar een beseftraining"

Van de Haar: “Geen straftraining, maar een beseftraining”

De spelers van Spakenburg werden zaterdag bij terugkomst op De Westmaat na de oorwassing bij Koninklijke HFC direct naar het trainingsveld gestuurd. Trainer Hans van de Haar liet zijn manschappen een kwartier rondjes lopen. “Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt”, laat aanvaller Kees Tol nu weten. De trainer heeft een opvallende benaming voor de ingelaste training.

Ik straf nooit spelers

“Het was geen straftraining” zegt Van de Haar in De Gooi en Eemlander. “Ik noem het liever een ‘beseftraining’. Ik verwijt de spelers helemaal niets, ze hebben het niet expres gedaan en ik straf ook nooit spelers. Als je met één vinger naar een ander wijst, moet je ook met drie vingers naar jezelf wijzen, vind ik. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat deze groep nog niet in staat is om drie wedstrijden binnen een week te spelen. Tegen Lienden en Fortuna stond er een team, de jongens hielpen elkaar. Dat was tegen HFC niet zo. Daarom wilde ik de spelersgroep nog even bij elkaar hebben, op ons eigen veld. Ze moeten beseffen dat ze elkaar nodig hebben en het samen moeten doen.”

Anderen moeten gaan leren denken

De reacties liepen erg uiteen, zo merkte Van de Haar. “Sommige mensen vonden het onzin, anderen waren van mening dat de trainers zelf ook maar mee hadden moeten lopen. Maar als ik me van de mening van supporters en allerlei anderen rondom het elftal wat moet aantrekken, kan ik niet werken. Ik heb dit besluit zelf genomen, niet om te straffen, maar om de spelers ervan te doordringen dat ze anders moeten gaan leren denken.”

Geen verkeerde instelling

Aanvaller Tol reageert ook in de regionale krant. “Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt. We moesten een kwartiertje rondjes lopen. En als de trainer wil dat we rondjes gaan lopen, nou, dan gaan we toch rondjes lopen. Ik denk niet dat we met een verkeerde instelling het veld in zijn gegaan tegen HFC. Het was gewoon een collectieve offday, in de rust had de trainer ons allemaal al wel kunnen vervangen. En het ging van kwaad tot erger. Ik heb er geen verklaring voor, maar komende zaterdag tegen AFC moet het anders, dat is wel duidelijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD