woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar over rode kaart: "Je moet niet in zo'n situatie...

Van de Haar over rode kaart: “Je moet niet in zo’n situatie komen”

Het duel tussen Excelsior Maassluis en Spakenburg werd vooral nabesproken door de rode kaart in de eerste minuut voor Richard Arends. Bij het weglopen na een aanval leken Arends en Kevin Dercks elkaar een had te geven, maar vervolgens ging de aanvaller onderuit door een uitgestoken voet van de keeper. Scheidsrechter Van den Elzen trok rood.

Alles kon de prullenbak in

Na de beelden van FOX Sports (kijk hieronder wat je zelf van de actie vindt) uitgebreid te hebben bekeken, vond Spakenburg-trainer Hans van de Haar het nog altijd lastig. “Ik weet nog steeds niet of het een terechte rode kaart was”, zei de trainer tegenover De Gooi- en Eemlander. Wel had hij een duidelijke mening over de rol van Arends. “Een keeper moet niet in zo’n situatie komen. Alle plannen die we gemaakt hadden en alles waar we de afgelopen week op getraind hadden kon de prullenbak in.”

Voelt als een overwinning

Theo Timmermans kwam zodoende al weer snel terug onder de lat te staan, nadat hij sinds vorige week gepasseerd was. Zijn eerste actie was het keren van een strafschop. Ongeacht de lengte van de schorsing van Arends is er de kans dat hij blijft staan, want Van de Haar kondigde al direct aan eerst een stevig gesprek te gaan voeren met Arends. Over het uiteindelijke gelijkspel was hij gezien de omstandigheden wel tevreden. “Dit gelijkspel voelt als een overwinning.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD