woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar: "Nooit een eerlijke kans gehad van Spakenburg"

Van de Haar: “Nooit een eerlijke kans gehad van Spakenburg”

Hans van de Haar is de tweede trainer die dit seizoen sneuvelt in de Tweede Divisie. Na HHC Hardenberg was Spakenburg de tweede club die besloot in te grijpen. Het moment was er opmerkelijk. Na een zeer wisselvallig en onstuimig eerste half jaar werd Van de Haar een dag na het trainingskamp in Spanje aan de kant gezet. Slechts een week voor de herstart. Assistent Arnold Klein neemt de taken over.

Achttien spelers geen vertrouwen meer

Tegenover de Gooi- en Eemlander laat Van de Haar weten verrast te zijn. “Ik had net een functioneringsgesprek achter de rug waarin Spakenburg zich tevreden toonde. Vervolgens hoorde ik dat er over mij is gestemd en dat achttien van de 22 spelers geen vertrouwen uitspraken. Ik heb alles met open vizier gedaan en ik besef dat je als trainer niet iedereen gelukkig kan maken.”

Selectie geïnfecteerd door aantal jongens

In De Bunschoter gaat de trainer verder in op de relatie met de selectie. “Ik heb al maanden geleden aangegeven dat de selectie geïnfecteerd is door een aantal jongens. Maar daar is duidelijk niet naar geluisterd. En als ik dat dan vertaal naar waar ik voor gehaald ben… Er moest meer discipline komen, er moest een organisatie neergezet worden; daar heb ik nooit een eerlijke kans voor gehad.” Vorig seizoen waren er ook grote disciplinaire problemen binnen de selectie, waardoor Spakenburg na de winterstop volledig in elkaar stortte. Van de Haar koos dan ook vanaf de eerste dag voor de harde hand, maar wordt daar nu op afgerekend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD