maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar: "Had mezelf nooit aangesteld bij Lienden"

Van de Haar: “Had mezelf nooit aangesteld bij Lienden”

Hans van de Haar vertrekt na twee titels op rij in de Topklasse Zondag bij FC Lienden en gaat naar Spakenburg. Voor FC Lienden TV een goede reden voor een afscheidsinterview. Daarin zegt Van de Haar opvallende dingen, want als hij de clubleiding van FC Lienden was geweest had hij zichzelf nooit aangesteld.

Toen nog geen training gegeven

Van de Haar kijkt ook terug hoe hij het trainersvak is ingerold. “Als ik eerlijk ben ga je aan het einde van je actieve voetbalcarrière toch eens nadenken wat je nog meer kunt. Vanaf mijn dertiende ben ik met profvoetbal geweest en dan blijft er weinig over. Dan moet je maar hopen dat je je papiertjes mag halen en daarna ook nog hopen dat het vak je nog ligt. Los van of een club je wil.”

Via André Paus kwam hij op De Abdijhof terecht. “Ik heb veel geluk gehad dat mijn eerste job hier bij FC Lienden is geweest. En dat was vrij ongelooflijk, want ik had tot op dat moment nog geen één training geven. Het vertrouwen was heel groot, maar ik had het zelf niet gedaan. Het was een gok en zeker als je FC Lienden bent en op het hoogste niveau speelt. Ik weet namelijk zeker dat de club zo zestig à zeventig sollicitaties heeft gehad.”

Kijken waar mijn absolute top ligt

Komend seizoen gaat Van de Haar dus aan de slag in de Tweede Divisie bij Spakenburg. Als het aan hem ligt zal hij overigens niet lang op De Westmaat werken. “Mijn ambitie is om zo snel mogelijk het betaald voetbal in te gaan. Op de korte termijn is het doel om door te groeien bij Spakenburg, de club die me altijd na aan het hart is geweest. En ik wil gewoon kijken waar mijn absolute top ligt.” En een droom daarin ligt ook in het buitenland. “Ik houd van avontuur en de Verenigde Staten ligt mij. In de zomer ben ik daar ieder jaar al meerdere weken. Ik denk dat ik voor clubs daar veel kan betekenen.”

Bekijk het volledige interview met Hans van de Haar

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD