dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar: "Het is momenteel gewoon lijmen"

Van de Haar: “Het is momenteel gewoon lijmen”

Spakenburg won van Jong Sparta met 4-3 door tot drie keer toe een achterstand weg te werken. De tegengoals zagen er telkens vrij knullig uit en het zorgt ook nog altijd voor een bizar moyenne bij de Blauwen. In 16 wedstrijden werd 37 keer gescoord, maar moest er ook al 35 keer worden gevist.

Goed voetbal overleeft altijd

“Het aantal gescoorde goals is gigantisch, maar het aantal tegentreffers is niet best”, erkende trainer Hans van de Haar tegenover RTV Utrecht. “Ik ben van mening dat goed voetbal altijd overleeft en ik vind dat wij goed voetbal spelen. Je moet alleen ook goed voetballen als je de bal niet hebt en dat is heel matig bij ons.”

Chemie was er niet op middenveld

Over het spel tegen Sparta aan de bal was hij namelijk wel tevreden. “We hebben goed door de defensie van Sparta gespeeld en we creëren zestien kansen. Dat doe je goed.” Van rommelig spel wilde hij dan ook niets weten. “We misten vandaag weer iemand op het middenveld, omdat Philip Ties in de spits moest spelen. Met Niels Buitenhuis en Michael Lanting hebben we nu twee identieke spelers op het middenveld staan. De chemie was er niet vandaag, mede vanwege het feit dat er weer een andere samenstelling was.”

Flink schuiven in elftal

Door de schorsing van Danny van den Meiracker en de ziekte van zijn beoogde vervanger Salim Amerzgiou had Van de Haar moeten schuiven. “Ties moest naar de spits en Buitenhuis naar het middenveld. Tim Sanders moet je dan achterin brengen, die eigenlijk nog niet fit is. Dat hij een uur heeft gespeeld is een wonder. Naast hem staat Ismo Vorstermans die de hele week ziek is geweest. Het is momenteel dus gewoon lijmen. Als je dan toch nog zo speelt, dan ben ik tevreden. Zeker als je dan ook nog drie keer achter komt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD