dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Van de Beek beslist Groesbeekse derby op fraaie wijze

Van de Beek beslist Groesbeekse derby op fraaie wijze

In Groesbeek ontpopte zich een echte derby met plaagstootjes van het publiek, rode kaarten veel strijd en doelpunten. Achilles’29 mag zich voorlopig de beste ploeg van Groesbeek noemen, want de thuisploeg versloeg De Treffers in de Tweede Divisie: 2-1. Aanvoerder Boy van de Beek besliste de burenruzie met een mooi doelpunt na een uur spelen. 

Vliegtuig

Vlak voor de wedstrijd in gang werd gezet, vloog er over sportpark De Heikant een vliegtuigje over met een groot doek. ‘Let op, geld lenen kost geld’, viel er voor alle supporters duidelijk te lezen. Een knipoog naar de berichten over een Braziliaanse lening die Achilles’29 heeft afgesloten. De ludieke actie van de supporters van De Treffers gaf nog maar eens aan hoe de derby tussen Achilles en De Treffers leeft bij de Groesbekenaren.

Koelbloedig

Achilles liet zich door de provocatie niet van de wijs brengen. Na een mooie pass van Omid Popalzay kon Niek Versteegen al na zeven minuten de score openen. De aanvaller van Achilles’29 stond opeens vrij voor keeper Niels Kornelis en maakte de kans koelbloedig af.

Wakker 

De Treffers werd na de vroege domper wakker, dat resulteerde in een grote kans voor Nick de Bondt. Hij schoot de bal via Achilles-verdediger Jesse Edge net naast. Ook Bram Eltink kreeg nog een goede kans voor de uitploeg, maar Achilles-keeper Desney Royendijk bracht knap redding. Maar de grootste kans was op slag van rust. Treffers-spits Rafael Uiterloo schoot de bal alleen voor het doel net over.

Robben-goal 

Na de pauze kwam Achilles’29 na een uur spelen op schitterende wijze op 2-0. Aanvoerder Boy van de Beek kapte vanaf de zijkant naar binnen en maakte een typische ‘Arjen Robben-doelpunt’. Hij schoot fraai raak en zorgde op die manier voor een comfortabele voorsprong voor de zwart-witten.

Rood

Niet lang na het tegendoelpunt sloeg De Treffers eindelijk toe. Voormalig Achilles-speler Eef van Riel schoot een vrije trap op het hoofd van Pim Balkestein, die uiteindelijk raak kopte: 2-1. Vlak na de goal moest Achilles verder met tien man, omdat de Nieuw-Zeelander Jesse Edge werd weggestuurd.

Slotoffensief 

De rood-zwarten begonnen tegen tien man van Achilles aan een slotoffensief, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. De Treffers zakt door de nederlaag naar de dertiende plaats. Achilles kan juist weer omhoog kijken en stijgt van de veertiende plaats naar de negende stek op de ranglijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD