maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Boekel: "Viel ergens tegen mijn onderarm"

Van Boekel: “Viel ergens tegen mijn onderarm”

Niek van Boekel versierde in de wedstrijd tegen Spakenburg de enige treffer voor UNA. Het doelpunt werd in de vijfde minuut van de extra tijd gemaakt en omdat de aanvaller de bal met zijn arm controleerde, kunnen we het een omstreden goal noemen. Van Boekel sprak over de goal met FOX Sports.

Hands

“Ik kreeg hem op mijn knie. Volgens mij werd hij verlengd, doorgekopt. Toen viel hij ergens tegen mijn onderarm en toen kwam hij precies voor mijn voeten en toen schoot ik hem erin. Toen keek ik naar de scheidsrechter en die wees naar de middenstip en dat is een teken dat hij telt. Dus toen was de ontlading daar”, gaf Van Boekel toe. De aanvaller kon zijn geluk niet op na de goal. “Als je op zo’n moment niet gaat juichen, dan doe je het nooit. Zo’n belangrijke wedstrijd. We hebben de hele week de volledige focus, we moesten gewoon winnen ten koste van alles. Het maakte niet uit hoe, het is er de hele week over gegaan. Als je dan zelf een penalty mist en je scoort hem dan in de 94ste minuut of zo, dan is er gewoon echt ontlading.”

Toekomst

Van Boekel staat inmiddels op zestien goals. Zijn toekomst bleef na de zege op Spakenburg niet onbesproken. “Ik heb gewoon bijgetekend bij UNA al enkele maanden geleden. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Ik speel hier al heel mijn leven eigenlijk, ik woon om de hoek. Als je dan op dit niveau, het hoogste niveau wat je kan halen bij de amateurs, kan spelen om de hoek en alles is goed geregeld, dan is er ook niet echt snel een reden om ergens anders te gaan kijken. Dus vandaar dat ik al bijgetekend heb”, aldus de aanvaller.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD