dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagUtrechtse media in de clinch met Magreb'90 om oud-voorzitter

Utrechtse media in de clinch met Magreb’90 om oud-voorzitter

Magreb’90-voorzitter Tahar Boulaid heeft AD/Utrechts Nieuwsblad en RTV Utrecht geboycot. Volgens RTV Utrecht doet de voorzitter van de club uit de Derde Divisie dat vanwege de ’tendentieuze berichtgeving rond zijn voorganger’. Voormalig voorzitter Najim el H. zit al sinds half januari in een Turkse gevangenis.

Media wel welkom op sportpark

Boulaid heeft tegenover het AD en RTV Utrecht aangegeven dat zij wel welkom zijn op het sportpark, om zodoende toch verslag te kunnen doen van de wedstrijd van Magreb’90. Ze mogen zich echter niet vertonen in de bestuurskamer. Beide media gaven daarop aan dat zij voorlopig geen wedstrijden van Magreb zullen bezoeken. “Een journalist kan zijn werk niet goed doen als hij zich niet kan informeren”, verklaarde hoofd nieuws en sport Wim Kramer van RTV Utrecht op de website van de regionale omroep. “Als een verslaggever niet in de bestuurskamer mag komen, heeft hij geen opstellingen. Dan kan je geen verslag doen. Bovendien horen interviews voor en na de wedstrijd bij het verslag.”

Oud-voorzitter verdacht van drugshandel en witwassen illegaal geld

El H. is al een behoorlijke tijd voorzitter af bij Magreb’90. In januari werd hij in Turkije opgepakt, tijdens het trainingskamp van Magreb. Marokko had bij de Turkse autoriteiten een verzoek ingediend om El H. aan te houden, omdat hij verdacht wordt van drugshandel. In Nederland wordt hij verdacht van het witwassen van grote sommen illegaal verdiend geld. Sindsdien kan hij zijn functie als voorzitter van Magreb niet meer uitoefenen en werd Boulaid aangesteld als nieuwe preses en hij wil niet dat zijn club betrokken wordt bij de zaak van El H.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD