zondag, juni 4, 2023
Voetbal247.nlClubsAjaxFC Utrecht vs Ajax voorspelling: Eredivisie goktips, kansen en gratis weddenschappen

FC Utrecht vs Ajax voorspelling: Eredivisie goktips, kansen en gratis weddenschappen

Zondag a.s. wordt de competitie weer hervat met de topper tussen de nummers 2 en 7 die beiden willen stijgen op de ranglijst. Ajax wil de koppositie zo snel mogelijk terugveroveren en FC Utrecht is aan haar stand verplicht om mee te doen voor play-offs voor Europees voetbal. 

Ajax wordt beschouwd als de belangrijkste kandidaat voor de titel, maar staat momenteel tweede. FC Utrecht is altijd sterk in de Galgenwaard. Wie komt er als overwinnaar uit de bus?

 

VS

Datum: Zondag 16 januari
Aftrap: 12:15, De Galgenwaard, Utrecht 

FC Utrecht vs Ajax: Eredivisie voorspelling

Zondagmiddag treden FC Utrecht en Ajax aan voor de hervatting van de eredivisie. Ajax stond bijna de hele eerste seizoenshelft stijf aan kop, maar verloor de laatste paar wedstrijden kostbare punten, waardoor de koppositie moest worden afgestaan aan PSV.

De herstart in Utrecht is dan ook gelijk een vuurdoop voor het Ajax team, dat over het algemeen wordt afgeschilderd als de voornaamste titelkandidaat. Dit heeft mede te maken met het dominante spel in Europa.

FC Utrecht begon het seizoen zeer sterk en wist op iedereen indruk te maken. Het goede en agressieve spel verminderde echter in de loop van het seizoen, maar bij tijd en wijle hervindt Utrecht zich. In de thuiswedstrijden en zeker tegen Ajax komen altijd bijzondere krachten vrij in de Domstad.

Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden omdat voor Ajax de punten hard tellen. Voor de Domstedelingen telt het prestige van de winst op Ajax echter evenzo hard. Ze zullen er in ieder geval alles aan doen om de 3 punten in de Galgenwaard te houden.

FC Utrecht vs Ajax: Eredivisie goktips

Volgens de bookmakers gaat Ajax de uitwedstrijd in Utrecht winnen. Als je inzet op FC Utrecht dan maak je in ieder geval meer winst, omdat de verwachting dat Utrecht gaat winnen wel onder de supporters leeft, maar minder bij de bookmakers.

FC Utrecht heeft dan ook 13 punten minder dan de hoofdstedelingen. Utrecht heeft dit seizoen 5 maal verloren en de Amsterdammers 3 maal.

FC Utrecht is wel beter in gelijkspelen. Het lukte al 5 maal. Je kunt ook altijd inzetten op een gelijkspel, dan heb je weer een grotere slagingskans.

FC Utrecht heeft voor het laatst een wedstrijd in de competitie gewonnen op 28 november. December was een desastreuze maand voor ze vanwege het verlies tegen PSV (4-1) gevolgd door drie gelijke spelen op rij. Daarnaast was er de uitschakeling in de KNVB-beker tegen NAC: 3-2. Door de tegenvallende maand zijn ze gezakt naar de zevende plaats met 29 punten uit achttien wedstrijden.

Wie neemt de punten mee?

Ajax had vooral last van coronaperikelen. Zo was er het gedoe over de spelers in het privévliegtuig, waardoor de regels werden overtreden. Bovendien werd de ploeg in de eerste seizoenshelft in eigen huis door FC Utrecht verslagen.

FC Utrecht vs Ajax: Winkansen

Hieronder vind je de belangrijkste quoteringen voor FC Utrecht – Ajax. Deze quoteringen kunnen nog veranderen en voor de meest recente winkansen ga je naar Bet365.

Winst FC Utrecht: 6.25
Gelijkspel: 5.00
Winst Ajax: 1.44
Beide teams scoren: Ja 2.62
Risico-inschatting: Gemiddeld
Aanbevolen stake: 4/10

FC Utrecht vs Ajax: Hoe claim ik mijn free bets

Je kunt ook gebruik maken van gratis weddenschappen bij FC Utrecht – Ajax. Met deze gratis weddenschappen betaal je dus zelf niks voor het plaatsen van de weddenschap en kun je er wel winst aan over houden.

In de algemene voorwaarden voor de free bets lees je hoe je deze gratis weddenschappen moet gebruiken en of er andere haken en ogen aanzitten. Wil jij aan de slag met gratis weddenschappen?

Wij helpen je! Hieronder vind je het antwoord op de vraag: ‘Hoe claim ik mijn free bets voor FC Utrecht – Ajax?

Stap 1: Claim hier je Bet365 gratis weddenschappen
Stap 2: Maak je account aan
Stap 3: Stort minimaal €5,-
Stap 4: Plaats je free bet!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD