dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagUSV Hercules profiteert van nieuwe KNVB-regels en strikt Van Buuren

USV Hercules profiteert van nieuwe KNVB-regels en strikt Van Buuren

USV Hercules kan komend seizoen een beroep doen op Kees van Buuren. De centrale verdediger maakte recent de overstap van Almere City naar Vitesse waar hij als ervaren kracht deel uit zou gaan maken van de selectie van Jong Vitesse. Door de veranderde regelgeving van de KNVB was dit gezien zijn leeftijd echter niet meer mogelijk, daarom maakt hij nu de overstap naar de Derde Divisie van het zondagvoetbal.

KNVB
De Nederlandse voetbalbond bepaalde recent dat de beloftenteams in de zogenoemde voetbalpiramide alleen mogen bestaan uit spelers die 23 jaar of jonger zijn. Door deze regel viel het plan van Vitesse met Van Buuren in het water. De overeenkomst tussen de Arnhemse club en de speler werd recent omgezet  waardoor hij nu als commercieel manager van de voetbalschool werkzaam is bij Vitesse.

Geweldige versterking
Technisch manager René van de Kooy van Hercules sprak op de officiële website van de club lovende woorden over de nieuwste aanwinst.  ,,Hercules kwam in contact met Kees van Buuren via zijn – al enkele seizoenen voor Hercules spelende – voetbalvriend, Jeffrey Vlug met wie hij bij FC Den Bosch heeft samen gespeeld. Voor Hercules is dit een geweldige versterking en brengt hij de nodige betaald voetbalervaring (14 jaar en ruim 300 wedstrijden) mee in deze – met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar – behoorlijk jonge Hercules selectie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD