vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUnitas maakt competitie weer spannend dankzij sensationele zege op koploper OFC

Unitas maakt competitie weer spannend dankzij sensationele zege op koploper OFC

Hoe leuk voetbal kan zijn bewezen gisteren twee teams uit de 3e Divisie Zondag in  Gorinchem op Sportpark de Molenvliet: Het schier onverslaanbaar lijkende OFC en runner up Unitas dat met name de laatste wedstrijden aan een opmars bezig is, die hen voor de aanvang van deze topper op de 3e plaats bracht.

Wat het zo leuk maakte? Vooral twee teams die beide wilden voetballen, er een mooie wedstrijd van maakten met niet minder dan 7 doelpunten. Het enige jammerlijke was dat deze topper zonder publiek  gespeeld moest worden, maar dat was iets waar beide geen zeggenschap over hadden en  wat best eens tot aan de winterstop gehandhaafd zou kunnen blijven.

Ook nog een onverwachte verrassing kwam uit Spanje. Niet dat de Goedheiligman persoonlijk aanwezig was maar hij had wel gezorgd voor een drietal cadeautjes in de vorm van drie doelpunten die de teams “uit mochten pakken” in het  eerste half uur.

OFC deed dat al in de 13e minuut toen het achterin niet helemaal goed stond bij Unitas. Max Veerman gaf een steekbal op Genridge Prijor die het cadeautje maar al te graag  uitpakte (0-1) . Vijf minuten later was het wederom raak. Een fout in de Unitas-verdediging werd afgestraft  door Abdel Malek el Hasnaoui, waardoor hij OFC al snel op een comfortabele 2-0 voorsprong zette. En dat is nu net een gevaarlijke stand voor OFC want het recente verleden heeft  geleerd dat men na een snelle voorsprong veelal de teugels laat vieren en tegenstanders  terug in de wedstrijd laat komen. Dat gebeurde ook nu; in de 34e minuut. Rano Burger speelde voor Sinterklaas. Hij speelde de bal zomaar in de voeten van Jeremy van Uunen, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen,  en Unitas weer terug in de wedstrijd bracht (1-2).  Ronald Vlot moest voor de rust nog een keer handelend optreden, maar ook aan de andere kant liet Mike Grim zien niet voor spek en bonen mee te doen met twee reddingen. 

Het grote vuurwerk kwam in de 2e helft. Unitas, naar de kantine toespelend, nam het  initiatief en rook kansen op de gelijkmaker. Men zat er fanatiek op en zette OFC flink onder  druk. Trainer Michel van Oostrum wisselde Yohannes Tilahun Tefera en Emre Gurcuoglu voor  Daan Ruwaard en Ozan Cimen terwijl Pieter Mulders voorlopig zijn elf liet staan. 

De constante pressie van Unitas op het OFC doel leverde in de 57e minuut voor het eerst  succes op. Een corner van Ilias Zaimi kwam precies op het hoofd van de boven iedereen  uittorende Medhanie Habtemariam, die keihard inkopte (2-2). Unitas rook dat er nog meer in zat dan deze 2-2. Zo ook Ilias Zaimi, hij liet in de 64e minuut zien dat hij naast een goede pass ook heel hard kan schieten; vanaf zeker 20 meter vuurde hij een schot af dat Mike Grim niet gezien maar alleen maar gehoord moet hebben. Unitas aan de leiding (3-2). 

Zou er dan een sensatie in de lucht hangen? Ja, die hing niet alleen in de lucht maar die gedachte werd ook bewaarheid. Tien minuten later. Corner op rechts; Everon Pias achter de bal en maatwerk op het hoofd van Omar Boulamhayan, die de OFC-defensie voor de 4e keer deze middag trakteerde op een tegentreffer (4-2). 

De strijd leek gestreden maar niets was waar want eventjes veerde OFC op toen invaller Joël  Donald een voorzet van Niels Springer achter een graaiende Ronald Vlot wist te werken (4-3). Een blessuretijd van 7 minuten die arbiter Barry Huizinga bijtelde mocht niet baten. Unitas gaf de voorsprong niet meer uit handen; OFC moest na lange tijd weer eens ervaren wat verliezen is en de strijd in de 3e Divisie is weer geheel open. 

Michel van Oostrum: We groeien nog elke week als team!

Michel van Oostrum was meer dan blij met de overwinning. “De wedstrijd heeft aangetoond dat wij op de goede weg zijn. Na de teleurstellende en verloren bekerwedstrijd tegen Achilles Veen zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we gepraat want er ging toen wel heel veel mis. Na die wedstrijd zijn we steeds meer als team naar elkaar toegegroeid . En elke week zie ik nog progressie. Ook vandaag zie je hoe wij terugkomen na dat half uur waarin wij niets te vertellen hadden. Dat zegt iets over de inzet en de strijd die dit bij mijn team losmaakt. Klasse!

Waartoe gaat dat leiden Michel?
“Je zult van mij geen uitspraken horen van “We willen dit of we willen dat”. Wat we willen is zoveel mogelijk wedstrijden winnen en daarvoor kijken we van zondag naar zondag. Waar we dan na 34 wedstrijden eindigen zien we wel”.

Pieter Mulders: Iedereen denkt maar dat we eventjes gemakkelijk kampioen gaan worden… 

Pieter Mulders moest even knipperen met zijn ogen want 4 tegentreffers incasseren is iets  dat deze competitie nog niet gebeurde. 

“In het eerste half uur was er geen vuiltje aan de lucht; we waren heer en meester. Daarna  werden we slordig met als gevolg die aansluitingstreffer. In de tweede helft waren wij de  mindere ploeg en konden we moeilijk grip krijgen. Zo’n wedstrijd als vandaag mag niet  gebeuren maar kan gewoon wel eens gebeuren. Iedereen denkt dat wij maar eventjes  kampioen worden omdat wij leuk kunnen voetballen maar zo simpel is het nu eenmaal niet.  Uithuilen en gewoon doorgaan. Volgende week weer een topper; Gemert komt naar  Oostzaan!”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD